31 Mart 2015

SÜTLAÇ




Çok severim. Zaten sütlü tatlılara hayır demek zordur benim için, özellikle sabah aç karnına yemeğe bayılırım kahvaltı yerine...


MALZEMELER

 
4 su bardağı süt

 
1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı su

 
7 yemek kaşığı şeker

 
3 yemek kaşığı un ( ½ su bardağı suda karıştırılarak )  ya da 3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya



İsterseniz 125 ml krema



Üstü için tarçın, hindistan cevizi, zevkinize göre herşey olabilir


Önce pirinçleri 2 su bardağı suda, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. Sonra sütü ve şekeri ilave edip kaynatıyorsunuz. 

Aslında sütlaç; sadece süt, şeker ve pirinçlerin kıvamı koyulaşana kadar kaynatılmasıyla yapılır, ama bu biraz zaman alıyor ve süt yarı yarıya eksiliyor...Ben biraz işin kolayına kaçıyorum ve kaynamaya başlayınca un ya da nişasta ilave edip karıştırmaya devam ediyorum. Un ya da nişasta  miktarını sevdiğiniz sütlaç kıvamına göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.


Sonra ocaktan alın ve isterseniz krema ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu yöntem son zamanlarda uygulamaya başladığım bir yöntem, sanki daha güzel oluyor gibi, ağzınıza daha bir süt tadı doluyor. Karıştırmak, sütlaç için güzel bir kıvam oluşmasını sağlıyor. 

Sonra bütün sütlü tatlılarda olduğu gibi vanilyayı en son ilave edip, son bir kez daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına paylaştırıp, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Unutmadan söylemeliyim ki isterseniz damla sakızı da ilave ederek çok daha hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz...



AFİYET OLSUN 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...