Ana içeriğe atla

KARNABAHAR KIZARTMA




Farklı pişirme yöntemleri ile sevilir hale getirilebilir bir çok yiyecek...
Bunu karnabahar sevilmiyor anlamında söylemiyorum ama en sevilenler listesinin başında da değil... Zaman zaman yemeğini yapmak hoş oluyor... Bana göre lezzetli sebzelerden bir tanesi... Ama çocukların bir kısmı yemekte zorlanıyor bazen...
Bu şekilde kızartmak bizim evde sevildi ve karnabaharın popülerliğini arttırdı...
Önce karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkıyorsunuz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyorsunuz.
Bir tabağa çırpılmış yumurta, başka bir tabağa da mısır unu hazırladıktan sonra bir tavaya bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızmasını bekliyorsunuz ve karnabaharları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayarak kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyorsunuz. Mısır ununun içine bir miktar tuz ilavesi yapabilirsiniz.

Servis tabağına dizdikten sonra sarımsaklı yoğurtla masada yerini alabilir...
Bu kızartma işlemini unla da yapabilirsiniz ama mısır unu ile yapınca farklı bir lezzet ortaya çıkıyor...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok severim karnabahar kızartmasını. Sarımsaklı sosuyla birlikte hep iştah kabartıcı gelmiştir bana. Sizinkiler de çıtır çıtır çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Uzun zamandır yemiyorum, özlediğimi farkettim.
    Karnabaharlar kalkmadan yemeli yine.

    YanıtlaSil
  2. eşim kızartmasını ben kıymalı yemeğini severim ,elinize sağlık yoğurt soslu güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu hep ünlü yapardım. En kısa zamanda mısır unuyla deneyeceğim. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye ederim :)
      Biz sevdik...şimdiden afiyet olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa