23 Mart 2015

KARABUĞDAY ( GREÇKA ) SALATASI





Karabuğday denildiği için çoğunlukla kabuklu buğdayla karıştırılıyor ve tahıllar sınıfına dahil ediliyor...aslında bir bitki...üçgen prizmasına benzeyen ilginç bir şekle sahip...


Yapısında gluten bulunmadığı için de gluten alerjisi olanlar için uygun bir besin.


Proteince yüksek besinlere göre daha az yağ oranı, kan şekerini düzenlemesi, yüksek miktarda magnezyum içermesi, içeriğindeki kolin maddesi sayesinde karaciğer dostu olması gibi bir çok faydalı özelliğinden bahsedilmekte...



Bu nedenle de sofralarımızda yer almaması için bir sebeb yok gibi...


Karabuğdayları yıkadıktan sonra istediğiniz miktarı tencereye koyduktan sonra üstünü 2 parmak geçecek kadar su koyun ve kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Sonra soğuk sudan geçirerek süzün.



Taze soğan, maydanoz, dere otu, nane ve fesleğen karışımından oluşan yeşillikleri ince ince doğrayın. Domatesleri de ufak ufak doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave ettikten sonra karıştırın. Bol limonlu olursa daha güzel oluyor. İçine daha başka yeşillikler ve baharatlar da ilave edebilirsiniz...kısır yapar gibi...




AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. salata her türlü nefis, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hem lezzetli hem de besleyici
    elinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...