Kuru fasulyenin cinsi önemli tabii... Çabuk pişmesi, lezetli olması gibi...
En temel şekilde
yapıyorum ben, en basit haliyle... Soğanları, yeşil biberleri kuşbaşı etlerle sıvı yağda biraz kavurduktan sonra biber salçası ve domates
salçası ilave ediyorum. Akşamdan ıslattığım fasulyeleri de ekledikten sonra tuz
ve su ilavesi ile düdüklüde pişiriyorum. Üstünü geçecek kadar su eklemem
yeterli oluyor.
Bu tarif en basit
ama en lezzetli olanı gibi geliyor bana... İçine ilave edilen malzemelerin
miktarı tamamen sizin zevkinize kalmış... Pastırmalı da yapılır, bol acılı da ve
hepsi de yakışır kuru fasulyeye...
Ve bir de pilav
olmalı yanında... Pirinç pilavı ya da bulgur... Ya da benim yaptığım gibi buğdaylı
ya da bulgurlu pirinç pilavı...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder