12 Mart 2015

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU KEK




Damaklarda güzel bir lezzet bırakan tariflerden...kek ama sosu ile birlikte pasta gibi aynı zamanda...

Muz kullandım ama istediğiniz farklı meyvelerle de olabilir...

MALZEMELER

Kek için

4 tane yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Yumurta ve şeker önce olmak üzere bütün kek malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Ben bu kek için 25x30`luk dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanıyorum. Dilimlemesi daha kolay oluyor.


Kreması için

3,5 su bardağı süt

6 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı kakao

100 g bitter çikolata

1 paket vanilya

Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Çikolatayı ufak parçalara ayırarak pişirdiğiniz kremanın içine ilave edin, vanilyayı da katın ve çırpmaya devam edin. Krema ılıyana kadar ara ara çırpın.

Ve arasına koymak için yeteri kadar muz ve üstünü süslemek için kakao

Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin ve enlemesine olarak ortadan ikiye ayırın. 


Hazırladığınız krema ile kekin bir yüzünü çok fazla kalın olmayacak şekilde kaplayın. Muzları halkalar halinde kestikten sonra kremanın üstüne boşluk kalmayacak şekilde dizin. Kremadan muzların üstüne de ince bir tabaka halinde yayın ve kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Kalan kremayı kekin üstüne düzgün bir şekilde sürün. Ve ince bir sıra halinde kakao serperek süsleyin...bir gün bekledikten sonra daha da lezzetlenen bir kek olduğunu da özellikle söylemek isterim ki misafirleriniz için yapmak isterseniz bir gün önceden yapıp bekletmek iyi bir sonuç verecektir...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...