Yapılması
gerektiğinden mi, çok lezzetli olduğundan mı ya da çok fazla tarif olmadığından
mı bilemiyorum çok yapardık yıllar öncesinde... 90`lı yıllarda desem daha doğru olur... Çok sevilirdi, özenle yapılırdı ve ikram edilirdi...
Arkadaş toplantılarımızın
vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesiydi ve galiba şimdilerde olduğu gibi çok
fazla çeşit de olmayınca sıklıkla da yapılırdı. Şimdi o kadar çok tarif var ki
bir yaptığımızı ikinci defa yapmak için epey bir zaman geçiyor da
farkına bile varmıyoruz.
Ve sıklıkla
yaptığım bu lezzeti uzun bir zamandan beri yapmadığımı hatırlayınca bir heves
yapmak geldi içimden...
Bu tarif her
zaman iyi sonuçlanan ve lezzetli bir tariftir bana göre ve bir kaç gün sonra
bile daha da lezzetlenerek tazeliğini koruyabilir...
MALZEMELER
250 g tereyağ1 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Elmalı İç Malzeme
5 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin
Yeteri kadar pudra şekeri
Önce elmalı iç
malzemeyi hazırlarsanız kolaylık olur. Elmaları yıkadıktan sonra 3 tanesinin kabuklarını soyup
rendeleyin ve 1 çay bardağı şeker ile birlikte bir tavaya koyarak suyunu
çekene kadar karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Kalan iki elmayı da
kabuklarını soymadan rendeleyin, pişen elmalara karıştırın. 1 çay kaşığı
tarçını da ilave ederek iç harcını soğumaya bırakın.
Hamur için
gerekli malzemeleri çukur bir kaba koyduktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek
çok sert olmayan bir hamur elde edin. Bu hamurdan avucunuzu dolduracak büyüklükte
bir parçayı ayırın ve diğer kalan parçayı yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir fırın tepsisinin dibine elinizle
bastırarak düzgünce yayın. Elmalı harcı hamurun üstüne eşit bir şekilde
yerleştirin. Sonra ayırdığınız hamurdan ufak parçalar kopararak elmalı harcın
üstüne yerleştirin... İsterseniz bu hamura çeşitli şekiller vererek de elmalı
harcın üstüne yerleştirebilirsiniz...180 dereceye ısıtılmış fırında
pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra ılımasını bekleyin ve servis
yapmadan önce pudra şekeri serpin...
AFİYET OLSUN
akşam gelecek misafirlerim için yapmaya koyuldum. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil"Ben lezzetliyim, ben çokkk lezzetliyim" diye bağırıyor bu tarif.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil