11 Ocak 2015

ELMALI TART





Yapılması gerektiğinden mi, çok lezzetli olduğundan mı ya da çok fazla tarif olmadığından mı bilemiyorum çok yapardık yıllar öncesinde...90`lı yıllarda desem daha doğru olur...çok sevilirdi, özenle yapılırdı ve ikram edilirdi...

Arkadaş toplantılarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesiydi ve galiba şimdilerde olduğu gibi çok fazla çeşit de olmayınca sıklıkla da yapılırdı. Şimdi o kadar çok tarif var ki bir yaptığımızı ikinci defa yapmak için epey bir zaman geçiyor da farkına bile varmıyoruz.

Ve sıklıkla yaptığım bu lezzeti uzun bir zamandan beri yapmadığımı hatırlayınca bir heves yapmak geldi içimden...

Bu tarif her zaman iyi sonuçlanan ve lezzetli bir tariftir bana göre ve bir kaç gün sonra bile daha da lezzetlenerek tazeliğini koruyabilir...


MALZEMELER

250 g tereyağ

1 fincan yoğurt

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Elmalı İç Malzeme

5 tane elma

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Üstü İçin

Yeteri kadar pudra şekeri

Önce elmalı iç malzemeyi hazırlarsanız kolaylık olur. Elmaları yıkadıktan sonra 3 tanesinin kabuklarını soyup rendeleyin ve 1 çay bardağı şeker ile birlikte bir tavaya koyarak suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Kalan iki elmayı da kabuklarını soymadan rendeleyin, pişen elmalara karıştırın. 1 çay kaşığı tarçını da ilave ederek iç harcını soğumaya bırakın.


Hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kaba koyduktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde edin. Bu hamurdan avucunuzu dolduracak büyüklükte bir parçayı ayırın ve diğer kalan parçayı yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir fırın tepsisinin dibine elinizle bastırarak düzgünce yayın. Elmalı harcı hamurun üstüne eşit bir şekilde yerleştirin. Sonra ayırdığınız hamurdan ufak parçalar kopararak elmalı harcın üstüne yerleştirin...isterseniz bu hamura çeşitli şekiller vererek de elmalı harcın üstüne yerleştirebilirsiniz...180 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra ılımasını bekleyin ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin...


AFİYET OLSUN



3 yorum:

  1. akşam gelecek misafirlerim için yapmaya koyuldum. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. "Ben lezzetliyim, ben çokkk lezzetliyim" diye bağırıyor bu tarif.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...