Kara
Orman pastası olarak biliriz Fôret Noire pastasını ve anlam veremem ismine... Bir
sebebi var elbette ama güzel bir lezzetin daha sevimli bir ismi olmalı diye
düşündüğüm için olsa gerek farklı bir ismi olmalı derim kendi kendime... Daha
bunun gibi vardır kafamı meşgul eden yemek isimleri, neden, nasıl diye
düşündüğüm...
Geleneksel
bir Alman pastası olduğunu ve Almanya’nın
Kara Orman bölgesinden ismini aldığını söylüyor bazı kaynaklar... İçinde vişne
likörü ile ıslatılmış çikolatalı pandispanya, vişne, çikolata parçacıkları,
krema bulunan güzel bir lezzet...
Hafif
bir pasta olduğu için seviyorum...
Ben
tarifin aslında olduğu gibi vişne likörü kullanmıyorum, onun yerine vişne suyu ya
da vişne kompostosu kullanıyorum...
Kolay
bir tarif diyebilirim fakat krema yapımı biraz uğraştırabilir. Kremaları
çırparken yorulabilirsiniz ya da sabrınız tükenebilir. Ama sonuç güzel oluyor,
biraz sabredin. Krema sertleştirici kullanmak isteğinize kalmış, kullanırsanız
krema yapmak kolaylaşıyor... Kremaları çırptığınız kabı içi buz dolu başka bir
kabın içine oturtursanız eğer kremanız daha iyi oluyor.
MALZEMELER4 tane yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağında 1 parmak eksik şeker
4 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı vişne suyu veya kompostosu... Taneli olursa vişne tanelerini de aralara kullanabilirsiniz...
Krema için;
4 tane 250 ml lik krema
4 tane krema sertleştirici ( isterseniz )
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Üstünü süslemek için;
Çeşitli şekillerde çikolata parçaları
Ya da rendenin iri tarafı ile rendelenmiş çikolata parçalarını kullanabilirsiniz
Pudra şekeri
Kakao
Önce krema malzemelerini
mikserle katı bir kıvama gelene kadar çırpın ve buzdolabına alıp kek pişene
kadar bekletin.
Kek malzemelerini başta şeker ve yumurta olmak üzere mikserle hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ve yuvarlak bir kek kalıbına
döküp 170 derecelik fırında normal kek gibi pişirin... Ama kek kalıbını önce
katı yağ ile yağlayıp ardından da az bir unla kaplamayı unutmayın. Böyle olunca
kekiniz kalıptan çok daha kolay çıkar. Ya da kek kalıbınızı yağlı kağıt ile
kaplayabilirsiniz...
Kek pişince soğumasını bekleyin
ve sonra dikkatlice 3 eşit parçaya ayırın. Parçaların her birini vişne suyu ile
hafif olarak ıslatın ve üstüne kremadan sürün. Vişne taneleri varsa ve seviyorsanız kremanın
üstüne yerleştirin ve böylece hazırladığınız parçaları üst üste dizin. Kremanın kalanını
pastanın her tarafına sürün ve sonra kremanın üstünü neredeyse beyazı görünmeyecek şekilde çikolata
tanecikleri ile kaplayın. Sonra kakao serpin ve üstüne de biraz pudra şekeri...
Dolapta 1 gün bekletirseniz
daha güzel oluyor...
Bizde vişne taneleri pek sevilmediği için ben kullanmıyorum. Eğer siz isterseniz süslemede kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Nefis olmuş,en kocamanından bir dilim rica etsemm:))
YanıtlaSilEn bi sevdiğim pasta, ellerinize sağlık, afiyetler olmuştur umarım.
YanıtlaSilSevgiler, iyi haftalar dilerim...