Ana içeriğe atla

MİNİ CHEESECAKE



Her şeyin miniği daha güzel olur ya... Cheesecake için de bu böyle sanırım... Minik minik yapınca daha bir hoşumuza gitti... Sunumu ve servisi daha kolay oldu...
Cheesecake ya da benim ifademle peynirli kek yaparken çok dikkatli olmaya çalışırım... Nazlı bir tariftir benim için, hep endişelenirim yaparken... Daha önce de bahsetmiştim diğer cheesecake tariflerinde...
Ve bir de tabanında tereyağ olması daha az yememe sebebtir çünkü zaten içine koyduğumuz peynirler ve kremadan dolayı yeterli miktarda yağ oluyor içinde...

Bu nedenle taban yapmak istemedim bu sefer, yapanları da gördüğüm için denemek istedim ve sonuçtan çok memnun kaldım... Rahatlıkla deneyebilirsiniz... Hem kolay hem çabuk ama yine de lezzetini bulması için bir gün bekletirseniz daha iyi oluyor...
MALZEMELER
400 g labne peyniri
250 ml krema
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 paket vanilya 
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( limon kokusunu sevmeyenler ilave etmeyebilir )
Yumurta ve şekeri önce çırparak karışmasını sağlayın. Elde çırpmanızın bir sakıncası yok, biraz kolunuz yorulabilir... Sonra krema ve labne peynirini ilave edin homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın... Sonra da diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın.
Küçük silikon kalıplara paylaştırın ve su dolu bir tepsinin içine yerleştirdikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin... Bu ölçü ile yaklaşık 20 tane minik cheesecake oluyor...
Kağıt kalıplar da olabilir ama yapışma ihtimalini düşünerek silikon kalıpların daha iyi olduğunu söyleyebilirim bu tarif için... Ve içi su dolu bir tepsi kullanmak da cheesecakelerin çatlamadan pişmesine yardımcı oluyor...
30 dk sonunda fırını kapatın ve fırının ağzını yarı aralık bırakarak soğuyana kadar bekleyin. Sonra buzdolabına kaldırıp biraz daha soğutun ve soğuduktan sonra cheesecakeleri yavaş yavaş silikon kalıplardan çıkarıp istediğiniz şekilde süsleyin...
Ben frambuaz sosunu çok yakıştırıyorum böyle tatlılara ve çikolata da tabii...
Frambuazları olduğu gibi blendırdan geçirerek yaptım frambuaz sosunu... İsterseniz bir miktar şeker ilave edebilirsiniz...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa