Öğle vaktine
doğru üzerimizdekileri çıkartan bir güneş olduğuna bakmayın, sabahın ıslak
ayazı ve akşamın tatlı serinliğiyle devam ediyor sonbahar... Hafif hafif tatlı üşümeler,
belki yaz boyunca bir kenarda duran ama şimdilerde ayaklarımıza giymeye
çalıştığımız biraz kalınca çoraplar ya da elimizin altında dursun diye daha bir
yakınımıza çıkardığımız hafif battaniyelerle geçen sonbaharın tatlı
günlerindeyiz...
İşte tam da bu günlerin
akşamlarında sıcacık çorbalar içerek içimizi ısıtmak uzun geçen yaz günlerinden
sonra özlenmiş gibi...
Tarhana çorbası
sofralarımıza sıklıkla eşlik eder... Kendim de yaptım ya artık tarhanayı...Sanırım daha bir zevkle yiyeceğiz bu kış...
Tarhana çorbası
denir ama o kadar çok çeşidi vardır ve farklı farklı pişirilir ki... Hepsi ayrı
lezzetli...
Sadece az bir yağ
ve salça ile suyun içine atarak pişirebileceğiniz gibi farklı lezzetler ilave etmek de daha bir lezzetli yapar...
MALZEMELER2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane rendelenmiş soğan
2 tane rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tane ince doğranmış yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı tarhana
Yeteri kadar tuz
Yağ, soğan, domates,
sarımsak, biber ve salçayı birlikte hafifce kavurduktan sonra suyunu ilave edin
ve sürekli karıştırarak tarhanayı da katın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın
altını kısın, tuzunu da atıp tarhanalar pişene kadar pişirin.
Ve eğer evinizin
bir camından yaprakları sararan bir ağaç manzaranız varsa çorbanızı bu manzara
eşliğinde kaşıklayın...
Çünkü etrafımızın
farkına varmak için bazen başımızı kaldırıp şöyle bir bakmak aklımıza
gelmiyor ve kaçırıyoruz bir çok zamanın görüntüsünü... Mesela
sonbaharı... Yaprakların sararmasını, bazılarının kızarmasını bazılarının da
sararanlara inat bütün kış boyu yemyeşil kalmasını...
Sonbaharı hissetmek
ve kaçırmadan bir kaç güzellikle göz göze gelmek fena olmuyor... Sonbahar güzel
poz veriyor bizlere...
Yorumlar
Yorum Gönder