18 Eylül 2014

KARIŞIK MANTAR KAVURMA





Eylül geldi, sonbahar başladı...mantarlar yavaş yavaş çıkıyor...market reyonlarında ve pazarlarda yerlerini alıyorlar artık...beyaz kültür mantarlarını her zaman görüyoruz, benim asıl sevdiklerim diğer mantar çeşitleri...hani özellikle bahar yağmurlarından sonra çıkıveren mantarlar...mis gibi kokarlar...


Ama çok çok dikkat...bilmeden toplamayalım derim...uzmanlar tarafından toplanmış olanları yemeyi tercih ederim, diğerlerini sadece seyrederim...


Çeşit çeşit mantarı birarada bulmuşken fırsatı değerlendirmek istedim...çünkü zamanı çabuk geçiyor...




Yapılması gerekenler çok basit sadece malzemelerin ne kadar olması gerektiğine karar vereceksiniz, bol domatesli mi yoksa bol sarımsaklı mı ...ya da sadece soğanlı da yapabilirsiniz, bolca soğan doğrarsınız ve tuz...böyle olunca mantarların tadını daha iyi hissedersiniz...

Ben bu sefer domatesli, biberli ve sarımsaklı olsun istedim...

Soğanları, domatesleri, biberleri ve sarımsakları ayıkladım, yıkadım ve doğradım. Mantarları yıkadım ve limonlu suda beklettim, sularını sıkarak başka bir kaba aldım.

Zeytinyağı koyduğum bir tencereye bütün malzemeleri ilave ettim ve orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak suyunu çekene kadar pişirdim. Çok fazla sulanmaması için tencerenin ağzını kapatmadım. En son aşamada tuzunu ve karabiberini atıp servis tabağına aldım.




AFİYET OLSUN




1 yorum:

  1. Nefis olmuş ,ellerine sağlık.Mantar çeşitlemesine bayıldım..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...