Eylül geldi,
sonbahar başladı... Mantarlar yavaş yavaş çıkıyor... Market reyonlarında ve
pazarlarda yerlerini alıyorlar artık... Beyaz kültür mantarlarını her zaman görüyoruz,
benim asıl sevdiklerim diğer mantar çeşitleri... Hani özellikle bahar
yağmurlarından sonra çıkıveren mantarlar... Mis gibi kokarlar...
Ama çok çok
dikkat... Bilmeden toplamayalım derim... Uzmanlar tarafından toplanmış olanları
yemeyi tercih ederim, diğerlerini sadece seyrederim...
Çeşit çeşit
mantarı bir arada bulmuşken fırsatı değerlendirmek istedim... Çünkü zamanı çabuk
geçiyor...
Yapılması gerekenler çok basit sadece malzemelerin ne kadar olması gerektiğine karar vereceksiniz, bol domatesli mi yoksa bol sarımsaklı mı ... Ya da sadece soğanlı da yapabilirsiniz, bolca soğan doğrarsınız ve tuz... Böyle olunca mantarların tadını daha iyi hissedersiniz...
Ben bu sefer domatesli, biberli ve sarımsaklı olsun istedim...Soğanları, domatesleri, biberleri ve sarımsakları ayıkladım, yıkadım ve doğradım. Mantarları yıkadım ve limonlu suda beklettim, sularını sıkarak başka bir kaba aldım.
Zeytinyağı koyduğum bir tencereye bütün malzemeleri ilave ettim ve orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak suyunu çekene kadar pişirdim.
Çok fazla sulanmaması için tencerenin ağzını kapatmadım. En son aşamada tuzunu
ve karabiberini atıp servis tabağına aldım.
AFİYET OLSUN
Nefis olmuş ,ellerine sağlık.Mantar çeşitlemesine bayıldım..
YanıtlaSil