Ana içeriğe atla

EŞİMDEN SEBZELİ OMLET



Bitmeyecek gibi başlar her tatil...
Ve sanki ilk defa tatile çıkıyormuşum gibi hissederim kendimi her seferinde...
Tatildeyken unuturum kışın yaptıklarımı, tatil sonrasında yapacaklarımı...
Saati kurmak, ertesi günü planlamak, zamanı sorgulamak gibi kavramlar yok oluverir tatilde...
Alışkanlıklara biraz da olsa ara verilir...
İhtiyacımız var belki de böyle bir zamana... Mekan değiştirmek değil ille de, yapılanları değiştirmek biraz biraz...
Eve bir sakinlik çöküyor tatilde, kimsenin saatle işi olmayınca, herkes rahat... Gerçi her tatilin de koşuşturmacası başka olur ama o da eğlenceden sayılır...
Ama mutfak için aynı şeyleri söylemek sanırım doğru olmayacak. Herkes evde olunca ve zaman sıkıntıları olmayınca mutfakta oyalanmak için can atıyor. Bulunan tarifler uygulamaya geçiriliyor ya da kafadaki malzemeler tencerede buluşturuluyor... Fena da olmuyor hani... Masada hazır duran bir yemek elbette mutluluk sebebi...
İşte bu bir tabak sebzeli omlette olduğu gibi...
Eşimin ellerine sağlık…
Soğan ve evde olan sebzeler ufak ufak doğranır. Kabak, patlıcan, mantar, domates, biber... İstediğiniz sebzeyi de ilave edebilirsiniz. Doğradığınız bu sebzeleri zeytinyağ koyduğunuz bir tavada karıştırıp kavurun ve biraz da tereyağ ilave edin. Bir tutam ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra kişi sayısı kadar yumurta kırıp karıştırın ve pişince servis tabağına alın. Malzemelerin miktarlarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Tuz ve yağ miktarını da damak tadınıza göre ya da sağlık durumunuza göre ayarlayabilirsiniz...
Bu sebzeli omleti sabah kahvaltılarına yapabileceğiniz gibi her hangi bir öğün yemeği olarak da yapabilirsiniz çünkü çok doyurucu...
Her günümüzün tatil günü gibi mutlu ve sağlıklı geçmesi dileklerimle...



AFİYET OLSUN  





Yorumlar

  1. Merci, afiyet olsun ;-)

    YanıtlaSil
  2. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa