Unlu yiyecekler
yiyemeyenler ya da yemek istemeyenler için değişik bir tarif... Gluten
alerjisini çok duyar olduk son zamanlarda... Belki önceden de vardı ama ne
olduğu bilinmiyordu...
Ve unu en aza
indirmek hepimiz açısından da faydalı olacağı için böyle tariflere doğru
yöneliyorum son zamanlarda açıkcası...
Hoşuma gitti ve denedim... Çok da memnun kaldım... Tarif için çok teşekkürler Semen
Öner...
Portakallı revani
tadında bir kek oldu...MALZEMELER
6 tane yumurta
1 + ½ su bardağı şeker
200 g toz çiğ badem ( yaklaşık 2 su bardağı )
3 tane portakal
1 paket kabartma tozu
Sos için
100 g bitter çikolata
Önce 3 tane
portakalın altını ve üstünü kesin, bir tencereye yerleştirin ve 1 bardak su ile
kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu dökün. Böylece portakalın acısını almış
oluyoruz. Sonra 1 bardak daha su ilave edin ve portakallar yumuşayıncaya kadar
kaynatın. Soğumaya bırakın.
Portakallar
soğuduktan sonra rondodan geçirin.
Yumurta ve şekeri
çırpın. Toz çiğ badem, rondodan geçirdiğiniz portakallar ve kabartma tozunu
ilave edin ve karışana kadar çırpın. Kek kalıbına koyun ve 180 dereceye
ısıtılmış fırında pişirin.
Sos tarifi daha farklı aslında... Ben sadece çikolatayı eriterek kullandım...
Fırından çıkardığınız kekinizi soğuduktan sonra erimiş çikolata ile
süsleyin. Düz bir yüzey elde etmek için keki ters çevirerek süsledim...
Süslemek için farklı meyveler de kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Wow harika görünüyor. Unu azaltmakta fayda var aslında ama işte hamurlu yiyeceklere bayılıyorum :)
YanıtlaSilPortakalın verdiği tat ve kokuyla nefistir bu kek. Ellerinize sağlık.
çok güzel bir tarif olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık canım evet bazıları unu kullanamıyo iyi olmuş:))
YanıtlaSilÇok şık olmuş canım ellerine sağlik..
YanıtlaSilNEFİS OLMUŞ,TARİFE BAYILDIM.ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilDegisik bir tarif olmus..elinize saglik..
YanıtlaSil