Et yemekleri
genelde tercihim değildir, sebzeden yana kullanırım hakkımı...
Ama etsiz de
olmuyor tabii...Basit ve kolay bir fırın yemeği...
Miktarını kişi
sayısına göre ayarlayabilirsiniz. İri doğranmış kuşbaşı dana etini bol soğanla
az yağda şöyle bir kavurduktan sonra biraz biber salçası, tuz, kekik ve üstünü geçmeyecek kadar su
ilavesi ile düdüklüde pişirin. Sevenler için biber salçası acı olabilir. Pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz çünkü
bazı etler pişme konusunda inatçı olabiliyor...
Etiniz pişerken
iri doğradığınız patlıcanları kızartın ve fırın kabına yerleştirin.Beşamel sos için
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Karabiber, tuz
100 ml krema
Sıvı yağda unu
biraz kavurun ve süt ilavesi ile sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi
kıvamına gelmesini sağlayın. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave
edebilirsiniz. Ocaktan alın, tuz ve karabiberini ilave edin. Ve kremasını da
ilave ettikten sonra ılıyana kadar sürekli karıştırın.Kremayı ilave etmek
tamamen size kalmış. Kremasız da olur ama krema katılınca çok daha lezzetli
oluyor.
Fırın kabına
yerleştirdiğiniz patlıcanların üstüne düdüklüde pişirdiğiniz etleri
yerleştirin. 200 dereceye ısıtılmış fırında biraz daha pişirin ve beşamel sosu
etlerin üstünü örtecek şekilde yayın.
Daha sonra 1 su
bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de beşamel sosun üstüne ilave edin ve üstü
kızarana kadar pişirin...
Yanına da
istediğiniz bir pilavı yapabilirsiniz.Ben de kestaneli pilav vardı...
AFİYET OLSUN
Nefis bir ikili olmuş,ellerinize sağlık.sevgilerimle..
YanıtlaSilçok güzel ve şık sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTarifte yemek uyumuda nefis..elinize saglik..etten cok suan kestaneli pilavdan yemek istedim niyeyse:))) sevgiler
YanıtlaSilBeşamel sos, patlıcan, kestaneli pilav muhteşem bir menü olmuş. Hepsi de en sevdiğim şeyler. Bir free günümde mutlaka yapacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil