20 Haziran 2014

KIYMALI PATATES






Patates çoğu zaman önemsenmez, basit bir yemek olarak algılanır ya...benim için tam da öyle değil...


Severim patatesi ben...hem de yemeğini, ılık ılık yemek çok hoşuma gider, yaz kış farketmez, her mevsimin yemeğidir...


Patatesi çok farklı pişirme yolları var, kızartması, haşlaması, közlemesi...hepsinde de ayrı bir lezzet...en çok da kızartması tercih ediliyor sanırım. Her ne kadar zararları tartışılsa da bir o kadar seviliyor işte, gerçekten de çıtır çıtır kızarmış bir patates kızartması sanırım kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği bir lezzet...




Kıymalı dedim ama kıymasız olanı daha çok tercihimdir...


Bol soğan ve kıymayı sıvıyağda biraz kavurduktan sonra ince doğranmış yeşil biberler ve domatesler de ilave edilir, sonra istediğiniz şekilde doğradığınız patatesler, salça, tuz ve sonra üstünü geçecek kadar su ilave edilir, tencerenin ağzı kapatılır, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


En basit haliyle bu şekilde pişer ama içine kattığınız malzemelerle daha da lezzetli hale getirmek sizin elinizde. Zeytinyağ, mevsim domatesi ve biberi kullanmak, salça olarak biber salçasını ilave etmek ve biraz da acı kullanmak...patatesin cinsi de önemli tabiii, hemen dağılmayan patates kullanmak...


Yanına da taze ekmek varsa...eminim aç kalkmayız o sofradan... 



AFİYET OLSUN  




3 yorum:

  1. off ben bu yemeğin suyuna ekmek ,taze ekmek bandırmayı, hele ki ekmeğin çıtır köşesi ise, bayılırım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bahçemde patates yetiştirdim. Her an taptaze patatesim var. Ben de doğaçlama patates yemekleri yapıyorum. Baharatlarla lezzetlendirip, sütle, peynir çeşitleri ile örneğin taze kaşarla, permesanla fırınlıyorum. Bu tarifi de denerim.

    YanıtlaSil
  3. Bu yemegi cok severdim ama uzun zamandir yapmadim iyiki hatirlattiniz:) afiyetler olsun!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...