Patates çoğu
zaman önemsenmez, basit bir yemek olarak algılanır ya... Benim için tam da öyle
değil...
Severim patatesi
ben... Hem de yemeğini, ılık ılık yemek çok hoşuma gider, yaz kış farketmez, her
mevsimin yemeğidir...
Patatesi çok
farklı pişirme yolları var, kızartması, haşlaması, közlemesi... Hepsinde de ayrı
bir lezzet... En çok da kızartması tercih ediliyor sanırım. Her ne kadar
zararları tartışılsa da bir o kadar seviliyor işte, gerçekten de çıtır çıtır
kızarmış bir patates kızartması sanırım kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği
bir lezzet...
Kıymalı dedim ama
kıymasız olanı daha çok tercihimdir...
Bol soğan ve
kıymayı sıvıyağda biraz kavurduktan sonra ince doğranmış yeşil biberler ve
domatesler de ilave edilir, sonra istediğiniz şekilde doğradığınız patatesler,
salça, tuz ve sonra üstünü geçecek kadar su ilave edilir, tencerenin ağzı
kapatılır, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
En basit haliyle
bu şekilde pişer ama içine kattığınız malzemelerle daha da lezzetli hale
getirmek sizin elinizde. Zeytinyağ, mevsim domatesi ve biberi kullanmak, salça
olarak biber salçasını ilave etmek ve biraz da acı kullanmak... Patatesin cinsi
de önemli tabiii, hemen dağılmayan patates kullanmak...
Yanına da taze
ekmek varsa... Eminim aç kalkmayız o sofradan...
AFİYET OLSUN
off ben bu yemeğin suyuna ekmek ,taze ekmek bandırmayı, hele ki ekmeğin çıtır köşesi ise, bayılırım. Eline sağlık.
YanıtlaSilBahçemde patates yetiştirdim. Her an taptaze patatesim var. Ben de doğaçlama patates yemekleri yapıyorum. Baharatlarla lezzetlendirip, sütle, peynir çeşitleri ile örneğin taze kaşarla, permesanla fırınlıyorum. Bu tarifi de denerim.
YanıtlaSilBu yemegi cok severdim ama uzun zamandir yapmadim iyiki hatirlattiniz:) afiyetler olsun!
YanıtlaSil