12 Haziran 2014

KANDİL SİMİDİ




BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN...


Akşama doğru mis gibi mahleb kokusu yayılır pastanelerden sokaklara doğru kandil günlerinde...kandil simitleri dizilir çıtır çıtır...ve dualarla dolu bir günde büyüklerimize, sevdiklerimize götürülür...


Pastanede yapılanların yerini tutmaz evde yapılan kandil simitleri ama evde yapılanın da tadı bir başka olur...mahlep kokusunun evden şöyle bir geçmesi hoşuma gider...


MALZEMELER


125 g tereyağ


1 tane yumurta sarısı ( yumurtanın beyazı üstü için )


1 çay bardağı sıvı yağ


1 çay bardağı yoğurt


1 yemek kaşığı mahleb


1 yemek kaşığı toz şeker


1 çay kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


3,5 su bardağı un


Ve


Üstü için yeteri kadar susam


Susam hariç bütün malzemeler karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilerek çok sert olmayan bir 
hamur hazırlanır.

Bu hamurdan halkalar yapılır, önce yumurta akına ve sonra da susama batırılır ve tepsiye dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Altı hafif kızarınca fırından çıkarabilirsiniz, beyaz kalırsa daha iyi oluyor.


Halka şeklini kolay verebilmek için hamurunuzu elinizle tezgaha açın ve çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekiller kesin, sonra da bir şişe kapağı yardımı ile yuvarlakların orta kısmını çıkarın. Şekil verirken bana kolaylık sağlayan bir yöntem.



Ağızda dağılan, lezzetli bir kurabiye oluyor...


Dualarımızın kabul olması dileklerimle...hayırlı kandiller...




AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık, mis gibi olmuşlar,Kandilin mübarek olsun..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...