Ana içeriğe atla

YOĞURTTAN LOR PEYNİRİ



Mutfak sürprizlerle dolu bir yer... Her an güzel bir koku yayılabildiği gibi çok kötü bir yanık kokusu da burnunuza gelebilir... Ya da bir eyvah sesi ile birlikte kırılan bir tabak... Özenerek hazırladığımız ve elimizden kayarak düşen güzel bir tabak yemek... Zaman zaman hepimizin başına gelir böyle aksilikler... Kazalar... Ya da fırında gözlediğiniz ama kabarmayan, çok güzel kabarıp bir anda sönüveren kekler...
Tutmayan yoğurt da bunlardan bir tanesi mesela...
Her zaman aynı şekilde mayaladığım yoğurdun saatlar sonra hala süt gibi kaldığını görünce canım sıkıldı tabii ama dur bakalım dedim kendi kendime ve dolaba kaldırdım. Tutmamış yoğurttan ne yapılabilir derken lor peyniri olabileceğini okudum ve yoğurdun tutmamış olmasına sevinerek hepsini bir tencereye boşalttım sonra da karıştırarak kaynatmaya başladım. Kaynayınca yavaş yavaş peynir topakları olmaya başladı ve tencereyi ocaktan alıp ılımasını bekledim. İnce delikli bir süzgeçin üstüne bir tülbent koydum ve peynirli karışımı bu tülbentin üstüne döktükten sonra suyun süzülmesini bekledim. Sulu kısım süzüldükten sonra kalan peynir topaklarını tülbentle birlikte sıkıştırarak yuvarlak bir şekil verdim ve bir süre de böyle bekledikten sonra peyniri bir tabağa aldım.
Böylece güzel bir lor peyniri oldu.
Lor peynirini sevdiğim için zaman zaman kaynayan süte limon sıkarak lor peyniri yapmak hoşuma gider. Ama bu yöntemle daha fazla peynir elde ettim.
Tadını sevdik...
Yoğurdum tutmadı ama güzel bir lor peyniri elde ettim... Tavsiye ederim ve hatta içine farklı otlar ya da çörek otu gibi çeşitli baharatlar da ilave edebilirim diye düşünüyorum...



AFİYET OLSUN 




Yorumlar

  1. Mutlaka deneyecegim. Harika bir fikir canim, cok tesekkur ederim.
    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisiniz, biz çok sevdik :)) çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. SÜPERMİŞ,HEMEN DENİYORUM.ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, beğenirsiniz umarım :)) şimdiden kolay gelsin...çok çok teşekkürler...

      Sil
  3. Ohh mis gibi olmuş,görüntüsünden belli:)
    Ellerine sağlık canım:)Tazecik ,ev yapmı gibisi yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev yapımı olunca daha bir lezzetli oluyor :)) çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Geçmişi hatırladım :) İlk yoğurt denememin sonucu benim böyle olmuştu :) Sonra bol tereyağında o peyniri kavurup üzerine yumurta kırarak renk katmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir :)) yumurta ile lezzetlendirmek güzel olur bence de...deneyeceğim:))

      Sil
  5. İşte hatun dediğin böyle ziyan etmez hiç bir şeyi :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Hiç tuz, sirke falan koymadınız mı? Ne kadar da sert olmuş sank
    i normal peynir gibi. Elinize sağlık. Her işte bir hayır vardır derler ya yoğurdun tutmaması da hayırlı olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç bir başka madde ilave etmeden sadece kaynattım ve yavaş yavaş peynir topları oluştu...her işte bir hayır vardır :))
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. Seviyorum tutmayan yoğurtları.
    Kendi yolunu çizecek kadar da özgüvenli buluyorum :)
    Ellerine sağlık. Ben de sık sık kızım için yapıyorum ama bu şekli vermemiştim. Deneyeceğim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa