23 Mayıs 2014

YOĞURTTAN LOR PEYNİRİ





Mutfak sürprizlerle dolu bir yer...her an güzel bir koku yayılabildiği gibi çok kötü bir yanık kokusu da burnunuza gelebilir...ya da bir eyvah sesi ile birlikte kırılan bir tabak...özenerek hazırladığımız ve elimizden kayarak düşen güzel bir tabak yemek...zaman zaman hepimizin başına gelir böyle aksilikler...kazalar...ya da fırında gözlediğiniz ama kabarmayan, çok güzel kabarıp bir anda sönüveren kekler...

Tutmayan yoğurt da bunlardan bir tanesi mesela...

Her zaman aynı şekilde mayaladığım yoğurdun saatlar sonra hala süt gibi kaldığını görünce canım sıkıldı tabii ama dur bakalım dedim kendi kendime ve dolaba kaldırdım. Tutmamış yoğurttan ne yapılabilir derken lor peyniri olabileceğini okudum ve yoğurdun tutmamış olmasına sevinerek hepsini bir tencereye boşalttım sonra da karıştırarak kaynatmaya başladım. Kaynayınca yavaş yavaş peynir topakları olmaya başladı ve tencereyi ocaktan alıp ılımasını bekledim. İnce delikli bir süzgeçin üstüne bir tülbent koydum ve peynirli karışımı bu tülbentin üstüne döktükten sonra suyun süzülmesini bekledim. Sulu kısım süzüldükten sonra kalan peynir topaklarını tülbentle birlikte sıkıştırarak yuvarlak bir şekil verdim ve bir süre de böyle bekledikten sonra peyniri bir tabağa aldım.

Böylece güzel bir lor peyniri oldu.

Lor peynirini sevdiğim için zaman zaman kaynayan süte limon sıkarak lor peyniri yapmak hoşuma gider. Ama bu yöntemle daha fazla peynir elde ettim.

Tadını sevdik...

Yoğurdum tutmadı ama güzel bir lor peyniri elde ettim...tavsiye ederim ve hatta içine farklı otlar ya da çörek otu gibi çeşitli baharatlar da ilave edebilirim diye düşünüyorum...



AFİYET OLSUN 




15 yorum:

  1. Mutlaka deneyecegim. Harika bir fikir canim, cok tesekkur ederim.
    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisiniz, biz çok sevdik :)) çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. SÜPERMİŞ,HEMEN DENİYORUM.ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, beğenirsiniz umarım :)) şimdiden kolay gelsin...çok çok teşekkürler...

      Sil
  3. Ohh mis gibi olmuş,görüntüsünden belli:)
    Ellerine sağlık canım:)Tazecik ,ev yapmı gibisi yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev yapımı olunca daha bir lezzetli oluyor :)) çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Geçmişi hatırladım :) İlk yoğurt denememin sonucu benim böyle olmuştu :) Sonra bol tereyağında o peyniri kavurup üzerine yumurta kırarak renk katmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir :)) yumurta ile lezzetlendirmek güzel olur bence de...deneyeceğim:))

      Sil
  5. İşte hatun dediğin böyle ziyan etmez hiç bir şeyi :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Hiç tuz, sirke falan koymadınız mı? Ne kadar da sert olmuş sank
    i normal peynir gibi. Elinize sağlık. Her işte bir hayır vardır derler ya yoğurdun tutmaması da hayırlı olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç bir başka madde ilave etmeden sadece kaynattım ve yavaş yavaş peynir topları oluştu...her işte bir hayır vardır :))
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. Seviyorum tutmayan yoğurtları.
    Kendi yolunu çizecek kadar da özgüvenli buluyorum :)
    Ellerine sağlık. Ben de sık sık kızım için yapıyorum ama bu şekli vermemiştim. Deneyeceğim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...