15 Nisan 2014

TAHİNLİ ÇÖREK


Tahin kendine has lezzeti ile sevenlerinin yüzlerini güldüren bir besin maddesi. 

Ben de çok fazla olmasa da severim tahini ama çok da yiyemem. Dokunduğu için yiyemiyorum belki de...tahinli bir şeyler yediğim zaman midemde yanmayla karışık bir ağrı oluyor...geç farkettim tabii bu olayı, sonrasında tahinli ürünlere yaklaşmadım yemek için...ama tahinli ürünleri yapmak ve sevenlere yedirmek hoşuma gidiyor. Seveni çok tahinin...

Kolay bir tahinli çörek tarifi;

MALZEMELER


1 paket maya ( 40 g )


1 yumurtanın beyazı ( sarısı üstü için )


1 yemek kaşığı şeker


1 çay kaşığı tuz


½ çay bardağı sıvı yağ


3 çay bardağı süt


1 yemek kaşığı tereyağ


4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Unu en sonra ve azar azar ilave ederek bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Ve üstünü örtüp 1 saat dinlendiriyoruz.



İÇ MALZEMELER

1 su bardağı tahin

1 su bardağı şeker

Tahin ve şekeri karıştırarak kullanıma hazırlıyoruz.

ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER

1 yumurtanın sarısı

Yeteri kadar susam



Hamur dinlendikten sonra limon büyüklüğünde kopardığımız hamur parçalarını merdane ile açıyoruz ve içlerine şekerli tahin karışımından sürüyoruz. Hamuru rulo yapıp kendi etrafında döndürüyoruz. Hafifce üstüne bastırıyoruz. Tepsiye yerleştiriyoruz ve 10-15 dakika da tepside dinlendiriyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN 





6 yorum:

  1. çok severim,sık sık da yaparım.eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık en sevdiğim çöreklerden kendisi.Sizin tarifinizlede şahane olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. hımmm mis missss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş,ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  5. Tahinin hamur işlerine çok yakıştığını apayrı bir lezzet kattığını düşünüyorum,nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...