21 Nisan 2014

ISPANAKLI AVOKADO SALATASI





Çok fazla tüketilmeyen bir meyve olduğunu biliyorum avokadonun...son yıllara kadar adını duymadığımız bir meyve...fakat artık ülkemizde de üretiliyor ve pazarlarda yer alıyor...

Farklı tariflerde yer bulabilen bir meyve, denemenizi tavsiye ederim.


Bağışıklık sistemini güçlendirdiği, içinde bulunan doymamış yağ asitlerinden dolayı kolesterolün yükselmesini önlediği ve vücudumuzda bulunan toksit maddeleri etkisiz hale getirdiği söyleniyor faydaları arasında...


Aldığınızda biraz sert ise bir kaç gün beklediğinizde uygun yumuşaklığa erişiyor...eğer hemen tüketmek isterseniz yumuşak olanlarını tercih etmelisiniz...



Ispanaklı avokado salatası eğer malzemeleriniz hazırsa hemen yapılabilen pratik bir salata...ıspanağı çiğ olarak tüketmek tadını daha iyi anlayabildiğim için tercih ettiğim bir yeme şekli. Çilek de olunca kırmızının ve yeşilin bir araya geldiği bir tabak ortaya çıkıyor ki hem gözümüze hem de midemize hoş geliyor...


İçinde yağ ve tuz da yok...avokadonun yağı yeterli geliyor, yerken bunu hissedebiliyorsunuz...


Orta yumuşaklıkta bir avokadoyu kararmaması için limonlu bir suyun içine dilimleyin. Yıkanmış ıspanakları çok fazla küçültmeden doğrayın, çilekleri de doğrayın ve avokadoları da en üste yerleştirin. Bir kaç dilim de salatalık...Üstüne biraz daha limon suyu gezdirin ve ister yemek sofralarında ister ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketin...




AFİYET OLSUN 



3 yorum:

  1. Avakadoyu bende salatalarda çok sık kullanıyorum,çok sağlıklı..Mutlaka yemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. Çok yağlı geliyor bana.Ama salatalara çok yakışıyor.Bu tarif çok hafif:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...