Ana içeriğe atla

HAŞHAŞLI ÇÖREK





Haşhaş bir çok börek ve çörek çeşidine yakışan bir malzeme... Lezzet arttıran bir özelliği var... Bu çörek tarifi aslında bildiğimiz mayalı hamur kullanılarak yapılıyor... Farkı şeklinde... Oldukca da basit...
MALZEMELER
1 paket maya ( 40 g )
1 yumurtanın beyazı ( sarısı üstü için )
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
5- 5,5 su bardağı un
İç Malzemesi
2 su bardağı yağlanmış haşhaş
Bütün malzemeleri un hariç büyük bir kabın içine boşaltın ve azar azar un ilavesi ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Unu yavaş yavaş katarsanız hamurun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru ılık bir yerde üstünü örterek yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Daha sonra hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve bu bezeleri merdane yardımı ile açın. Üzerine yağlı haşhaştan sürün ve rulo yapın. Bu ruloyu boylamasına ortadan kesin ve kesilen iki parçayı birbirinin etrafında dolayarak sardıktan sonra kendi etrafında tekrar sarın. Biraz karışık gibi gelebilir, sanırım resimlerden daha iyi anlaşılır anlatmak istediğim...
Daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürün ve tepsiye yerleştirdikten sonra yarım saat daha dinlendirin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişirin.



AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. Bizim yörenin olmazsa olmazı haşhaş. . Çok şık olmuş. . Ellerinize sağlık. .

    YanıtlaSil
  2. Ellerinze sağlık,muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Bunu bende yapmak is-ti-yo-rummmmm.Çok güzeller.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yapmalısınız o zaman...şimdiden kolay gelsin...çok teşekkürler...

      Sil
  4. en sevdiğim hamur işlerinden biridir,eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...haşhaş güzel bir lezzet...

      Sil
  5. bayılırım haşhaşlı çöreğe. çok çeşitli tarifleri var, ama bence bu tarif daha güzel gibi. harika görünüyor. deneyeceğim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. merhaba blogunuzu yeni buldum tarifiniz özellikle aşamalı fotolarla yayınlamanız çok güzel bundan sonra takipcinizim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok nefis görünüyor haşhaşı çöreklerimde çok sık kullanırım, gerçekten çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa