26 Mart 2014

HAŞHAŞLI ÇÖREK






Haşhaş bir çok börek ve çörek çeşidine yakışan bir malzeme...lezzet arttıran bir özelliği var...bu çörek tarifi aslında bildiğimiz mayalı hamur kullanılarak yapılıyor...farkı şeklinde...oldukca da basit...


MALZEMELER


1 paket maya ( 40 g )


1 yumurtanın beyazı ( sarısı üstü için )


1 yemek kaşığı şeker


1 çay kaşığı tuz


½ çay bardağı sıvı yağ


3 çay bardağı süt


1 yemek kaşığı tereyağ




5- 5,5 su bardağı un


İç Malzemesi


2 su bardağı yağlanmış haşhaş




Bütün malzemeleri un hariç büyük bir kabın içine boşaltın ve azar azar un ilavesi ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Unu yavaş yavaş katarsanız hamurun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru ılık bir yerde üstünü örterek yaklaşık 1 saat dinlendirin.


Daha sonra hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve bu bezeleri merdane yardımı ile açın. Üzerine yağlı haşhaştan sürün ve rulo yapın. Bu ruloyu boylamasına ortadan kesin ve kesilen iki parçayı birbirinin etrafında dolayarak sardıktan sonra kendi etrafında tekrar sarın. Biraz karışık gibi gelebilir, sanırım resimlerden daha iyi anlaşılır anlatmak istediğim...




Daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürün ve tepsiye yerleştirdikten sonra yarım saat daha dinlendirin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişirin.




AFİYET OLSUN 



11 yorum:

  1. Bizim yörenin olmazsa olmazı haşhaş. . Çok şık olmuş. . Ellerinize sağlık. .

    YanıtlaSil
  2. Ellerinze sağlık,muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Bunu bende yapmak is-ti-yo-rummmmm.Çok güzeller.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yapmalısınız o zaman...şimdiden kolay gelsin...çok teşekkürler...

      Sil
  4. en sevdiğim hamur işlerinden biridir,eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...haşhaş güzel bir lezzet...

      Sil
  5. bayılırım haşhaşlı çöreğe. çok çeşitli tarifleri var, ama bence bu tarif daha güzel gibi. harika görünüyor. deneyeceğim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. merhaba blogunuzu yeni buldum tarifiniz özellikle aşamalı fotolarla yayınlamanız çok güzel bundan sonra takipcinizim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok nefis görünüyor haşhaşı çöreklerimde çok sık kullanırım, gerçekten çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...