04 Şubat 2014

KREMALI SOMON





Hep söylerim ya somon güzel bir balık…


Yapımı kolay, besleyici...


Bir de kremalı deneyin. Kremaya hala alışamadıysanız eğer başlamak için bir fırsat olabilir. 
Hoş bir lezzet veriyor...


MALZEMELER


4 ince dilim somon


125 ml krema


1 yemek kaşığı nişasta


Tuz, karabiber, kekik, köri, kişniş


Malzemeler bu kadar.


Somonları fırın kabınıza dizin. Kremanın içine nişastayı ve baharatları ilave edin ve karıştırın, balıkların üstüne dökün.  200 dereceye ısıtılmış fırında somonlar hafif kızarana kadar pişirin.


Baharatlarda özellikle kişnişi denemenizi tavsiye ederim. Sevdiğiniz başka baharatları da ilave edebilirsiniz...



En güzel tarafı da çok hafif bir yemek olması...


Yanında makarna ile servis yapabilirsiniz...üstüne de biraz peynir...




AFİYET OLSUN



3 yorum:

  1. hımmm.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Krema'mı bayılırım yahu :) harika bir tarif ellerinize sağlık. Bende somonu sevemedim belki bu yöntem sevdirebilir, denemeliyim, çok teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım somona. Kremalı evde hiç yapmadım ama çok lezzetli olduğunu biliyorum. Dışarıda yemiştim. Gerçi kalori açısından arada sırada yemekte fayda var :))
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...