Tarifini bir çok
farklı blogda görüp denemeye karar verdim bu pastayı... Ve kendimce uygulamak
istedim... İçine kestane ilave ederek...
Sonuç çok hoşuma
gitti... Ben bir kek yaptım bu tarif için ama kalmış keklerinize
uygulayabileceğiniz bir tarif ve çok da bereketli...
Ama adını bir
türlü bulamadım ve kestaneli kek pasta demeye karar verdim...MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri
ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın.
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra keki büyük bir kabın içine ufalayın. Ufaladığınız kekin içine
aşağıdaki malzemeleri ilave edin...
200 ml krema1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı haşlanmış kestane
Bütün bu
malzemeleri ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Ama
şunu söylemem gerekir; bu malzemeler konusunda mecbur değilsiniz... İstediğiniz,
kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz... Farklı
lezzetler ortaya çıkarmak sizin elinizde...
Sonra alüminyum
folyonun içine rulo pasta şekli vererek sarın, sıkı sıkı sarın ve buzdolabında
bekletin.
200 g bitter
çikolata eritin
Dolapta
beklettiğiniz pastayı servis yapacağınız zaman dilimleyin ve üstüne erimiş
çikolata dökün ve istediğiniz gibi süsleyin. Haşlanmış kestane, antep fıstığı
ya da çeşitli meyvelerle de süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..
YanıtlaSilÇok güzel bir pasta olmuş Sevinçciim, Öpüyorum. Sevgilerimle.
YanıtlaSilBirsen KARAKILIÇ.
nefis bir pasta bu ,eline sağlık.
YanıtlaSilAdi gayette guzel olmus, tarifte oyle:))elinize saglik afiyetler olsun..
YanıtlaSil