Ana içeriğe atla

KESTANELİ KEK PASTA




Tarifini bir çok farklı blogda görüp denemeye karar verdim bu pastayı... Ve kendimce uygulamak istedim... İçine kestane ilave ederek...
Sonuç çok hoşuma gitti... Ben bir kek yaptım bu tarif için ama kalmış keklerinize uygulayabileceğiniz bir tarif ve çok da bereketli...
Ama adını bir türlü bulamadım ve kestaneli kek pasta demeye karar verdim...
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar  ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki büyük bir kabın içine ufalayın. Ufaladığınız kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin...
200 ml krema
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı haşlanmış kestane

Bütün bu malzemeleri ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Ama şunu söylemem gerekir; bu malzemeler konusunda mecbur değilsiniz... İstediğiniz, kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz... Farklı lezzetler ortaya çıkarmak sizin elinizde...
Sonra alüminyum folyonun içine rulo pasta şekli vererek sarın, sıkı sıkı sarın ve buzdolabında bekletin.

Üzerini süslemek için;
200 g bitter çikolata eritin
Dolapta beklettiğiniz pastayı servis yapacağınız zaman dilimleyin ve üstüne erimiş çikolata dökün ve istediğiniz gibi süsleyin. Haşlanmış kestane, antep fıstığı ya da çeşitli meyvelerle de süsleyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir pasta olmuş Sevinçciim, Öpüyorum. Sevgilerimle.

    Birsen KARAKILIÇ.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir pasta bu ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Adi gayette guzel olmus, tarifte oyle:))elinize saglik afiyetler olsun..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa