Şerbetli tatlılarla aram pek iyi değildir... Sütlü tatlıları tercih ederim hafif oldukları için...
Ama bu yoğurt
tatlısı için aynı şeyi söyleyemem... Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif
bir tatlı, serin serin yemesi fena olmuyor...
Ve yapılışı da
oldukca basit ...MALZEMELER
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu
Önce şekerli su
karışımı kaynatılır ve limon suyu ilave edildikten sonra ocaktan alınarak
soğumaya bırakılır.
Kek için;3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik ( mısır irmiği kullanırsanız rengi böyle oluyor )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Bütün malzemeler
başta yumurta ve şeker olmak üzere iyice karışana kadar çırpılır ve fırın kabına boşaltılır. Ben fırın kabı olarak 30 cm çapında yuvarlak bir tepsi kullandım. Ve 180
dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Kek fırından
çıkınca tepsi içinde dilimlenir ve sıcak olarak, üstüne soğuk şerbet yavaş yavaş
her tarafını kaplayacak şekilde dökülür ve kek, şerbeti tamamen çekinceye kadar
beklenir.
Soğuduktan sonra
istediğiniz gibi süsleyip servis yapmanız için hazırdır...
AFİYET OLSUN
Hafiflihiyle bizim evin favori tatlısı..ellerinize saglik..
YanıtlaSilrevani gibi bu tatlıda hafif olur severek yerim harika olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilBen cok severim sadece irmik koymam ama birdahakine irmikli deneyecegim senin tarifi. Afiyet olsun..sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBlogunuzu beğendim ve sizi takibe aldım :)
Sevgiler,
Bende bloguma beklerim.
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
Elinize sağlık Nefis bir tatlı benimde favorilerimdendir afiyet olsun sevgilerimle..
YanıtlaSilBa-yı-lı-rımmm...
YanıtlaSilYemeye doyamadığım bir tatlıdır. Olsada nasıl yerdim şimdi :)
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...