Ana içeriğe atla

HAMSİLİ PİLAV



Hamsi zamanı geçmeden yapın derim. Hamsinin tadı hiç bir balıkta yok...
Balık ayıklamayla ilgili bir probleminiz yoksa hamsileri kılçıklarını da olmak üzere ayıklayarak başlayabilirsiniz bu pilava...


MALZEMELER
1 kg ayıklanmış hamsi
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
½ demet dereotu
Tuz, karabiber, nane
Ve
Limon
Ve
Zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabı
İnce ince doğradığınız soğanları zeytinyağ ve tereyağ koyduğunuz bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve pirinci, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ilave edip tuzunu, karabiberini ve nanesini de ekledikten sonra suyunu da ilave edin ve kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Fırında da pişeceği için suyunu tam çekmeden alıp doğranmış dereotlarını da ilave edin.
Ayıkladığınız hamsilerin parlak kısımları dış tarafa gelecek şekilde fırın kabına dizin. Aralıksız olarak yan yana dizin çünkü pişince hamsiler küçüleceği için araları açılıyor. Kabın her tarafına hamsileri dizdikten sonra pilavı düzleyerek kaba boşaltın ve üstünü de hamsileri dizerek kapatın.
Porsiyonluk kaplar kullanabileceğiniz gibi büyük tepsilerde de yapabiliirsiniz...

180 dereceye ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin... Ellerinize sağlık...
Bol limonla servis yapmanızı öneririm...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. bu ara çok sık karşıma çıkıyor, eline sağlık çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eşim karadenizli, akrabalarında çok yedim. sevdiğim bir yemek ama hiç yapmadım. tarifini okuyunca bir heves geldi. yapmaya değer. çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş balıkla pek aram yokken Doğu Karadeniz'de öğretmenlik yapmaya başlayınca hamsiyle baya haşır neşir oldum :) tam da zamanı şimdi ellerinize sağlık
    http://ufakmutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Oy oy oy, bir Karadenizli olarak bu yemeği görünce gözlerim bir başka bakmaya başladı :)
    Çokkkk severim...
    Kendim hiç yapmadım ama becerikli ellerden çıkmış olanına doyum olmaz. Belli ki, çok lezzetli olmuş canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa