Dışarısı
soğuk, yılın ilk karı yağdı ve içeri girince insan sıcak bir şeyler
istiyor. Şöyle ellerinin arasında, dumanı üstünde, buram buram tarçın
kokuları yayılan büyük bir fincan salep mesela... Nasıl olur... Bence çok
güzel olur olmasına da, güzel bir salep yapmak için güzel bir salep
tozuna ihtiyaç var. Bunun için çok araştırma yaptım ama tam bir salep
tozu bulamadım. Hepsinin üstünde doğala özdeş salep aroması yazıyor. Bunun için de
birkaç yıl önce bulduğum ve diğerlerine göre daha iyi olan bir salep
tarifi vermek istiyorum size, içinde salep olmayan salep tarifi... İçinde
ne olduğunu bilerek içmek bana huzur veriyor. Eh gerçek salebi de
bulduğumuz zaman afiyetle içeriz artık. Ama bu tarifi denemenizi
istiyorum, soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek olarak ben çok
seviyorum.
MALZEMELER1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker ( çok şekerli istemezseniz 1 yemek kaşığı yeterli geliyor )
1 yemek kaşığı sakız reçeli ( ya da 1 top damla sakızı ya da 1 tane damla sakızlı sakız )
2 su bardağı süt
Bütün hepsini çırpma teli ile karıştırarak 2-3 dk kaynatın. Tamamdır...
Eğer iyi bir salep tozunuz varsa 1 yemek kaşığı ilave edin... O zaman tam bir salep olur.
Üstüne de tarçın...
Şöyle fincanın etrafını da tutun ve ellerinizi ısıta ısıta için...
AFİYET OLSUN
Afiyet şeker olsun :) kokusu burnumda şimdi gidip toz halinden kendime yapayım bari :)
YanıtlaSilAFİYET OLSUN
YanıtlaSilben akşam kaynar suya salep tozu kattım üzerine de tarçın
çok da güzel oldu
bu tarif de eminim çok lezzetlidir
ellerine sağlık
sevgiler
sıcak sıcak miss gibi ,eline sağlık.
YanıtlaSilben geldim salepten içtim eline sağlık canım:))))
YanıtlaSilNefisss:))fincanada bayildim:)
YanıtlaSilBirkaç gündür boğaz ağrısı çekiyorum , ne iyi gelir şimdi .
YanıtlaSilEl örgüsü servise bayıldım , sevgiler.
Kış dendiğinde akla ilk gelen sahleptir gerçekten. Mis gibi kokusu buraya kadar geldi sanki :)))
YanıtlaSilSevgiler...