Ana içeriğe atla

SALEP İÇELİM...



Dışarısı soğuk, yılın ilk karı yağdı  ve  içeri girince insan sıcak bir şeyler istiyor. Şöyle ellerinin arasında,  dumanı üstünde, buram buram tarçın kokuları yayılan büyük bir fincan salep mesela... Nasıl olur... Bence çok güzel olur olmasına da, güzel bir salep yapmak için güzel bir salep tozuna ihtiyaç var. Bunun için çok araştırma yaptım ama tam bir salep tozu bulamadım. Hepsinin üstünde doğala özdeş salep aroması yazıyor. Bunun için de birkaç yıl önce bulduğum ve diğerlerine göre daha iyi olan bir salep tarifi vermek istiyorum size, içinde salep olmayan salep tarifi... İçinde ne olduğunu bilerek içmek bana huzur veriyor. Eh gerçek salebi de bulduğumuz zaman afiyetle içeriz artık. Ama bu tarifi denemenizi istiyorum, soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek olarak ben çok seviyorum.
MALZEMELER
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker ( çok şekerli istemezseniz 1 yemek kaşığı yeterli geliyor )
1 yemek kaşığı sakız reçeli ( ya da 1 top damla sakızı ya da 1 tane damla sakızlı sakız )
2 su bardağı süt
Bütün hepsini çırpma teli ile karıştırarak 2-3 dk kaynatın. Tamamdır...
Eğer iyi bir salep tozunuz varsa 1 yemek kaşığı ilave edin... O zaman tam bir salep olur.
Üstüne de tarçın...
Şöyle fincanın etrafını da tutun ve ellerinizi ısıta ısıta için...





AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Afiyet şeker olsun :) kokusu burnumda şimdi gidip toz halinden kendime yapayım bari :)

    YanıtlaSil
  2. AFİYET OLSUN
    ben akşam kaynar suya salep tozu kattım üzerine de tarçın
    çok da güzel oldu
    bu tarif de eminim çok lezzetlidir
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sıcak sıcak miss gibi ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben geldim salepten içtim eline sağlık canım:))))

    YanıtlaSil
  5. Birkaç gündür boğaz ağrısı çekiyorum , ne iyi gelir şimdi .
    El örgüsü servise bayıldım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kış dendiğinde akla ilk gelen sahleptir gerçekten. Mis gibi kokusu buraya kadar geldi sanki :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa