10 Aralık 2013

PATLICANLI MANTARLI BULGUR PİLAVI





Bulgurun her hali yenmeli bence...


Sade bir bulgur pilavı bile çok lezzetli gelir bana...içine farklı farklı lezzetler eklendikce daha da lezzetlenir...patlıcan da bu lezzetlerden biri ve mantar da...


MALZEMELER


1 tane büyük soğan


2 yemek kaşığı zeytinyağ

2 tane domates


1 tane patlıcan


1 su bardağı mantar ( dilimlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş )


1 su bardağı iri bulgur


1 su bardağı su


2 yemek kaşığı salça ( yarısı acı biber salçası olabilir )


Tuz, karabiber, nane



İnce doğradığınız soğanları ve domatesleri, doğranmış patlıcanı ve mantarları zeytinyağında tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve salçayı ilave edip karıştırın. Bulguru ve suyu ilave edip baharatlarını da katın ve tencerenin kapağını kapatın, kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Malzemelerin miktarları her zaman olduğu gibi damak zevkinize bağlı...patlıcanı çok seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz...ama acı seviyorsanız acılı biber salçasını kullanmanızı isterim, çok hoş bir acı lezzet veriyor çünkü...





AFİYET OLSUN




5 yorum:

  1. bu ara bulgur pişiremiyorum çok da canım çekiyor enfes olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. süper görünüyor
    ellerine sağlık mantarlı yapıyorum patlıcanda koyayım bundan sonra

    YanıtlaSil
  3. Pilavın ve makarnanın her türünü bayılarak yiyen biri olarak, bu tarif ağzımı sulandırdı:))
    Ellerine sağlık. Mantar ve patlıcan çok yakışıyor gerçekten...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bulgurun en sevdiğim şeklidir patlıcanlı olanı. Hele acılısı çok güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sembra delizioso davvero. E anche bello da vedere. Saluti da Venezia

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...