Bu tatlı için pandispanya hazırladım, arasına karıştırmak için.
Pandispanya için tarifi buradan alabilirsiniz. Pandispanyayı yapıp dolapta uzun
süre bozulmadan saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman da tatlılarınızda
kullanabilirsiniz.
Eğer pandispanya
yapmakla uğraşamam derseniz hazır pandispanyaları ya da kedi dilini de
kullanabilirsiniz bu tatlı için.
MALZEMELER4 su bardağı süt
2 tane yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
Ve sonra
125 ml krema
2 paket vanilya
Ve
Mevsim meyveleri
Süt, yumurta
sarısı, un, nişasta ve şekeri iyice çırparak karıştırın ve pişirmeye başlayın.
Pişirirken de çırpmaya devam edin, dibinin tutmasını engellemek için. Kaynadıktan
sonra ocaktan alın ve vanilya ile kremayı da ilave ederek karıştırmaya devam
edin. Soğuyana kadar ara ara karıştırırsanız kıvamı daha güzel oluyor.
Sonra servis
kaplarına önce muhallebi, sonra pandispanya dilimi ve bir kaç meyve dilimi
yerleştirin. Eğer ikram edeceğiniz kap cam ise meyve dilimlerini kabın
kenarlarına doğru dizerek farklı bir görüntü de yaratabilirsiniz. Sonra üstlerine
biraz daha muhallebi ekleyip istediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç meyve kullanmadan da yapabilirsiniz. Sade hali de çok lezzetli ama meyveler renkleri ile farklı bir görünüm kazandırıyor...
Meyve olarak
sevdiğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Çileğin olduğu bir zamanda yaptığım
için çilek kullandım. Frambuaz da olabilir, dondurulmuş meyveleri de
kullanabilirsiniz.
Muhallebi kısmını
yaptıktan sonra sunum ve meyveler tamamen sizin zevkinize kalmış. Yapması da
yemesi kadar zevkli bir tatlı...
AFİYET OLSUN
Sütlü tatlı sevilmez mi?hele böylesi şık olursa...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :))
SilSütlü tatlıları bende çok severim. Meyveli olmasıda çok hoş olmuş bence. Ayrıca sunumları da çok şık olmuş. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...