16 Aralık 2013

HUMUS






Yapımı kolay ve çok da lezzetli tariflerden...bir salata ya da yemeklerin yanına arkadaşlık eden lezzetli atıştırmalıklardan, meze kelimesini nedense sevmiyorum...


Herkesin rahatlıkla yaptığı bir tarif ama şu günlerde değişik sofralar hazırlamak isteyenlere belki bir fikir olur. En çok sevdiğimiz ve yaptığımız tarifleri bazen unutuyoruz...


Yapımı kolay diyorum çünkü blendır ile...malzemeler olunca hemen hazırlayabilirsiniz.


MALZEMELER


2 su bardağı haşlanmış nohut


½ su bardağı tahin


4-5 diş sarımsak


3 tane limonun suyu


2 yemek kaşığı zeytinyağ


İsteğinize göre tuz


1 su bardağı su


Süslemek için


Ceviz yağı, pul biber, maydanoz ya da taze nane 


Su hariç bütün malzemeler blendıra ilave edilir. Suyu yavaş yavaş ilave ederek malzemeler karıştırılır. Kıvamını ayarladıktan sonra servis tabağına alınır. Ne çok sulu ne de çok sert bir kıvam olmaması gerekir. Bu nedenle suyu yavaş yavaş ilave etmek işinizi kolaylaştırır. Çok katı bir kıvam olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.


Sonra üstüne ceviz yağı gezdirip istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN



5 yorum:

  1. Bayılırım,ellerine sağlık canı..Huussuz bir davet düşünemiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Davet sofralarının vazgeçilmezlerinden .Ellerine sağlık canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Humus ile Hatay' da tanışmıştım ilk kez.Allahım o nasıl bir lezzetti öyle, anlatmak imkansız.Sonra başka yerlerde de yedim ama hiç bir zaman o tadı alamadım.Arada yaparım ama her yaptığımda da araba atlayıp Hatay' a gidiveresim gelir.Tıpkı şu an olduğu gibi:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de geçen gün pastırmalısını yapmıştım. Tarifiniz çok güzel. Ben sıcak yemeği de seviyorum. Güveçte fırında ısıtıp üzerine zeytinyağı kızdırıp pul biber. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim. Hiç yapmadım ama iyi yapılmış bir humus gördüğümde de asla hayır diyemem. ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...