Pırasa olmadan
kış olmaz... Her mevsimin gözde bir meyvesi sebzesi olur ya... Pırasa da öyle
işte, kışın gözde sebzelerinden bir tanesi...
En sık pişirdiğim
yemeklerden zeytinyağlı pırasa. Bazen salçalı, bazen salçasız, bol limonlu...
Portakal suyu ile pişirmeyi denediniz mi hiç... Deneyin derim, farklı bir lezzet
çıkıyor ortaya.Kış uzun, pırasa da çok pişecek mutfaklarımızda, bu nedenle farklı farklı tarifleri denemek de fayda var.
Buğdayı özellikle
kışın daha çok kullanıyorum, hem besleyici hem de kış sebzelerine daha çok
yakışıyor gibi geliyor bana. Bu nedenle de buğdayı bir de pırasada denemenizi
istedim.
Aslında yazdığım
bir tarif ama bazen ufak ufak hatırlatmalar yapmak hoşuma gidiyor...MALZEMELER
½ kg pırasa
3 tane orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane portakalın suyu
½ çay bardağı yarı pişmiş buğday
Yeteri kadar tuz
Zeytinyağını
tencereye koyun ve ufak doğradığınız pırasaları ve havuçları ilave edin, çok
fazla kavurmadan şöyle bir karıştırın. Tuzunu, buğdayını ve portakal suyunu
ilave edin. Su miktarını pırasaların üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi ile
ayarlayın ve tencerenin ağzını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte daha
sonra da kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
AFİYET OLSUN
Ne kadar güzel gözüküyor. Bütün kış yiyeceğimize göre dediğiniz doğru bıkmamak için değişik şekillerde pişirmek gerek. Portakal suyu ilginç kerevizden sonra pırasaya da yakıştı demek. Tam buğday nasıl pişecek diye düşünürken yarı pişmiş demişsiniz son anda gördüm. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBuğdayda çok yakışmıştır eminim,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBence çok lezzetli bir birliktelik; portakal ve pırasanınki.Buğdaysa denenmeli mutlaka.Elinize sağlık.
YanıtlaSilpırasaaa
YanıtlaSilhah hah hah
bu öğlen arkadaşım ofise geitrmiş öğle yemeği için teklif etti
ben ise burun kıvırdım
soğan yemeği yemem diye :)))
ellerine sağlık
ama yukarıdaki öyle lezzetli görüüyor ki, çok pişman oldum şimdi yemediğimize
sevgiler
Pırasayı çok severim ama buğdaylı ve portakallı denemedim. Okuyunca çok iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Buğdayı çok severim zaten. İlk pırasa böyle yapılacak. :))
YanıtlaSilSevgiler...