Ana içeriğe atla

BUĞDAYLI PIRASA




Pırasa olmadan kış olmaz... Her mevsimin gözde bir meyvesi sebzesi olur ya... Pırasa da öyle işte, kışın gözde sebzelerinden bir tanesi...
En sık pişirdiğim yemeklerden zeytinyağlı pırasa. Bazen salçalı, bazen salçasız, bol limonlu... 
Portakal suyu   ile pişirmeyi denediniz mi hiç... Deneyin derim, farklı bir lezzet çıkıyor ortaya.

Kış uzun, pırasa da çok pişecek mutfaklarımızda, bu nedenle farklı farklı tarifleri denemek de fayda var.
Buğdayı özellikle kışın daha çok kullanıyorum, hem besleyici hem de kış sebzelerine daha çok yakışıyor gibi geliyor bana. Bu nedenle de buğdayı bir de pırasada denemenizi istedim.
Aslında yazdığım bir tarif ama bazen ufak ufak hatırlatmalar yapmak hoşuma gidiyor...
MALZEMELER
½ kg pırasa
3 tane orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane portakalın suyu
½ çay bardağı yarı pişmiş buğday
Yeteri kadar tuz
Zeytinyağını tencereye koyun ve ufak doğradığınız pırasaları ve havuçları ilave edin, çok fazla kavurmadan şöyle bir karıştırın. Tuzunu, buğdayını ve portakal suyunu ilave edin. Su miktarını pırasaların üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi ile ayarlayın ve tencerenin ağzını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ne kadar güzel gözüküyor. Bütün kış yiyeceğimize göre dediğiniz doğru bıkmamak için değişik şekillerde pişirmek gerek. Portakal suyu ilginç kerevizden sonra pırasaya da yakıştı demek. Tam buğday nasıl pişecek diye düşünürken yarı pişmiş demişsiniz son anda gördüm. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Buğdayda çok yakışmıştır eminim,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Bence çok lezzetli bir birliktelik; portakal ve pırasanınki.Buğdaysa denenmeli mutlaka.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. pırasaaa
    hah hah hah
    bu öğlen arkadaşım ofise geitrmiş öğle yemeği için teklif etti
    ben ise burun kıvırdım
    soğan yemeği yemem diye :)))
    ellerine sağlık
    ama yukarıdaki öyle lezzetli görüüyor ki, çok pişman oldum şimdi yemediğimize
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Pırasayı çok severim ama buğdaylı ve portakallı denemedim. Okuyunca çok iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Buğdayı çok severim zaten. İlk pırasa böyle yapılacak. :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa