17 Aralık 2013

BABAGANNUŞ





İsmi çok değişik gelen ve çok hoşuma giden lezzetlerden...


Patlıcan sevenler için...


Aslında yöresel lezzetlerin tariflerini yazarken biraz çekiniyorum açıkcası. Aslı gibi 
olmuyor. Bazı konularda ustalaşmak gerekli, o yörenin malzemeleri gerekli ya da özel baharatlar gerekli.


Ama öyle güzel lezzetler var ki çeşit çeşit yörelerimize ait... o lezzetlerden mahrum kalmamak için aslına en yakın olan tarifleri uygulamaya çalışıyorum...


Babagannuş yapmak için çok fazla malzemeye gerek yok...eğer közlenmiş patlıcanınız varsa hazırda çok kısa zamanda hazırlanabilecek bir lezzet...



MALZEMELER


5 tane közlenmiş patlıcan


1 su bardağı süzme yoğurt


1 diş sarımsak


1 tane limonun suyu


3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yeteri miktarda tuz


Bütün malzemeleri robottan geçirip servis tabağına alıp istediğiniz gibi süslüyorsunuz...




AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. Közlenmiş patlıcan nefis bir tat zaten. Bu şekilde de çok severek yerim. Çok da pratik.
    Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok pratikmiş. Eminim çok da lezzetlidir. Yöresel tadları bende çok severim. Her ne kadar yörede yapıldığı gibi olmuyor olsa da hiç yoktan iyidir dediğin gibi :)
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...