Ana içeriğe atla

HEM SADE MUFFİN HEM DE MUZLU KEK



Kek yapmak hem çok basit hem de bir o kadar zordur...
Uygun tarifi bulmak en önemli kısmı, eğer uygulayıp da güzel sonuç aldıysak ne mutlu, hemen yazmalı o tarifi... Ama bazen güzel sonuçlanmayabilir... Ya tutturamayız ya da tadını beğenmeyiz... O zaman o tarifi kendimize göre ayarlamaya çalışırız... Bazı kekler hiç sorun çıkarmaz bazı keklerin de püf noktaları  vardır olmazsa olmaz.
Bu nedenle bir kaç  tane değişmeyen kek tarifim var.

Hep aynı keki yapmak da olmuyor ama sonuçtan memnun kaldığım ve tadını beğendiğim tarifi de bırakamıyorum...
Ben de hep aynı keki yapıyor olmamak için keki yaptığım kalıpları değiştiriyorum ya da içine farklı meyveler kullanıyorum. Her farklı kalıpta ve farklı meyvede farklı bir sunum ve lezzet çıkıyor ortaya...
Bu kek hamurunu ister muffin kağıtlarında ister bir kek kalıbında pişirebilirsiniz.
Muz keklerde pek kullanılmaz ama tavsiye ederim, kekle birlikte pişerken daha da lezzetleniyor ve kekin dokusunu daha da yumuşatıyor...
Kalıpta pişireceğiniz zaman kek hamurunun arasına bütün olarak ya da dilimleyerek muzları yerleştirebilirsiniz. Ya da muffinlere de muz ilave edebilirsiniz... Dedim ya hamur olsun da çeşitli meyveleri karıştırmak sizin elinizde...
Benim beğendiğim kek hamurlarından bir tanesi bu...
MALZEMELER
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Ve
1 ya da 2 tane muz ve üstünü süslemek için file badem
Yumurtalar ile şekeri iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Yoğun bir kek hamuru oluyor. Daha sonra istediğiniz kalıplara aktarın, muzları ilave edin, farklı meyveler de olabilir. Ben bu kalıp için 1 tane muzu enlemesine ortadan ikiye keserek kullandım. Ama daha fazla muz da kullanılabilir... Üstüne file bademleri de ilave ettikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin...






AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. Benimki muzlu olsun,bayılırım..ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  2. muz kışın daha çok alınıyor ve evlerde bazen kararınca ne yapacağım dendiğinde kek tarifi işte burada eline sağlık canım deneyeçeğim muhakkak

    YanıtlaSil
  3. muz cok yumusak bır doku verıyor keklere mıs gıbı olmus yanınaa cay olay budur elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Muzlusunu çok sevdim. Benim de öyle bir iki tarifim var. Hep aynı şekilde yapıyorum. Bu tarifi de deneyeceğim.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ben her ikisini de sevdim.Elinize sağlık.
    Puantiyeli kağıtlar ve güller bir harika.

    YanıtlaSil
  6. tadını cok merak ettim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa