Ana içeriğe atla

TAHİNLİ KURABİYE




Ağızda dağılan, bir kere tadına bakmakla kalamayacağınız bir kurabiye...
Tahini seviyorsanız tam size göre...
Uzun zamandan beri yapmayı unuttuğum bir kurabiye, bir aralar çok sık yapardım...

MALZEMELER
250 g tereğayı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
Üstünü süslemek için yeteri miktarda ceviz
Bütün malzemeleri bir araya getirerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üstlerine ceviz yerleştirin... Ceviz olmadan da olur... 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. En sevdiğim kurabiyedir kendileri.Elinize sağlık.Nasılda çatlamışlar.Çok güzeler çok.

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum ben bu kurabiyeye enfes oluyor ,ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Ama ben bu kurabiyeye hiç dayanamam. Hemen bir tane aldım...:))
    Ellerine sağlık canım...Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Tahinli kurabiyeye bayılırım . Çok güzel görünüyorlar . Ellerine sağlık .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık uzanıp bir tane alsam bir mahsuru yoktur umarım :)) nefis görünüyorlar sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Çok severim tahinli çörekleri. Eminim buda çok lezzetlidir. Çay yanında süper eşlik eder.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. tahinli kurabiyeleri cok severim tarif ararken buldum sizinkini cok begendim...sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa