Ana içeriğe atla

MUHALLEBİLİ KEK



Kek mi pasta mı sorusuna cevap veremeyeceğiniz bir kek...
Hafif, serin serin yemesi zevkli...
Yapımı hiç ama hiç zor değil...
Her zaman yaptığımız kek tarifleri vardır elimizin altında... Ama bazen değişik bir şeyler tatmak ve sunmak isteriz... Böyle durumlarda ağır lezzetleri denemek istemiyorum nedense, hafif lezzetlere yöneliyorum, yedikten sonra beni rahatsız etmesin, damağımda hoş bir lezzet olarak kalsın diye...
Bu tam da öyle bir tarif işte...
Pelin Chef yapıp yayınlamış ve ben de çok beğendim, kendisine çok teşekkür ediyorum...
Ben frambuazlısını denedim, siz sevdiğiniz başka bir meyve hatta meyve karışımı ile de deneyebilirsiniz...
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin...
MALZEMELER
Muhallebi için ;
5 su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
4 çorba kaşığı un
1 paket labne peyniri
Muhallebi için labne peyniri hariç bütün malzemeleri karıştırın ve bir iki taşım kaynayana ve koyulaşana kadar çırparak pişirin. Ocaktan alınca labne peynirini ilave edip çırpmaya devam edin ve soğuması için bir kenara bırakın.
Kek için;
3 tane yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek malzemelerini önce yumurta ve şeker olmak üzere çırpın ve diğer malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edin. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün. (Ben kek kalıbına yağlı kağıt serdim, daha iyi kalıptan çıkarmak için.)
Kek hamurunun üstüne ılımış muhallebiyi kepçe kullanarak, kepçe kepçe farklı yerlerine dökün.Muhallebi fazla gibi gelebilir ama hepsini dökün.
Ben 26 cm lik kek kalıbı kullandım.
Sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dk üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın, soğumasını bekleyin .

Sos için;
2 su bardağı frambuaz ( istediğiniz başka meyveler de olabilir )
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
Sos malzemelerinin hepsini bir taşım kaynayacak şekilde karıştırarak pişirin ve ağzı kapalı bir kapta soğumaya bırakın.
Kekinizi servis yapmadan önce hazırladığınız sosu kekin üstüne dökün...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Sosunu vişneli yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. mutlaka denicem harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor :)Ellerine sağlık,afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  5. süper ellerine saglik canim afiyet olsun sevgiler♥

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa