10 Ekim 2013

MUHALLEBİLİ KEK






Kek mi pasta mı sorusuna cevap veremeyeceğiniz bir kek...


Hafif, serin serin yemesi zevkli...


Yapımı hiç ama hiç zor değil...


Her zaman yaptığımız kek tarifleri vardır elimizin altında...ama bazen değişik bir şeyler tatmak ve sunmak isteriz...böyle durumlarda ağır lezzetleri denemek istemiyorum nedense, hafif lezzetlere yöneliyorum, yedikten sonra beni rahatsız etmesin, damağımda hoş bir lezzet olarak kalsın diye...


Bu tam da öyle bir tarif işte...

Pelin Chef  yapıp yayınlamış ve ben de çok beğendim, kendisine çok teşekkür ediyorum...


Ben frambuazlısını denedim, siz sevdiğiniz başka bir meyve hatta meyve karışımı ile de deneyebilirsiniz...


Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin... 


MALZEMELER


Muhallebi için ;


5 su bardağı süt


7 çorba kaşığı şeker


2 çorba kaşığı dolusu nişasta


4 çorba kaşığı un


1 paket labne peyniri


Muhallebi için labne peyniri hariç bütün malzemeleri karıştırın ve bir iki taşım kaynayana ve koyulaşana kadar çırparak pişirin. Ocaktan alınca labne peynirini ilave edip çırpmaya devam edin ve soğuması için bir kenara bırakın.




Kek için;


3 tane yumurta


2 su bardağı un


1 çay bardağı süt


1 çay bardağı şeker


1 çay bardağı sıvı yağ


1 limonun ince rendelenmiş kabuğu


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


Kek malzemelerini önce yumurta ve şeker olmak üzere çırpın ve diğer malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edin. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün. (Ben kek kalıbına yağlı kağıt serdim, daha iyi kalıptan çıkarmak için.)


Kek hamurunun üstüne ılımış muhallebiyi kepçe kullanarak, kepçe kepçe farklı yerlerine dökün.Muhallebi fazla gibi gelebilir ama hepsini dökün.


Ben 26 cm lik kek kalıbı kullandım.


Sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dk üstü kızarıncaya kadar pişirin.


Piştikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın, soğumasını bekleyin .



Sos için;


2 su bardağı frambuaz ( istediğiniz başka meyveler de olabilir )


1 su bardağı şeker


2 çorba kaşığı nişasta


½ çay bardağı su


Sos malzemelerinin hepsini bir taşım kaynayacak şekilde karıştırarak pişirin ve ağzı kapalı bir kapta soğumaya bırakın.


Kekinizi servis yapmadan önce hazırladığınız sosu kekin üstüne dökün...




AFİYET OLSUN



6 yorum:

  1. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Sosunu vişneli yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. mutlaka denicem harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor :)Ellerine sağlık,afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  5. süper ellerine saglik canim afiyet olsun sevgiler♥

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...