Bir çok sebze kullanabileceğiniz, fırında yaparak hafif bir lezzet elde edebileceğiniz bir tarif...
Evde kalan sebzeleri değerlendirmenin de lezzetli bir yolu...
Tarifte bulunan sebzelerin haricinde başka sebzeler de kullanabilirsiniz...
Sunumu da güzel...
O zaman şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER
2 tane havuç
2 tane patates
1 tane kuru soğan
½ pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Soğanı ve pırasayı ince ince doğrayın, havuç ve patatesleri de rendeleyin. 2 yemek kaşığı
zeytinyağı koyduğunuz tavada çok fazla pişirmeden soteleyin ve soğumaya
bırakın.
2 tane kabak
1 su bardağı
ufalanmış beyaz peynir½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Kabağı rendeleyin
ve ufak ufak doğradığınız maydanoz ve dereotu ile karıştırıp peyniri de ilave
edin.
3 tane yumurta1 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Malzemelerin
hepsini içine alacak büyüklükte bir karıştırma kabında yumurtaları çatalla
çırpın, un, yağ ve kabartma tozunu da ilave edin, karıştırın, koyu bir hamur elde
edeceksiniz.
Bu hamurun üstüne
sotelediğiniz sebzeleri, peynirli kabak karışımını, tuz ve karabiberi ilave
ederek elinizle ezmeden karıştırın.
Bu karışımı yağlı
kağıt serilmiş tepsinin içine çok kalın olmayacak şekilde yayın.180 dereceye ısıtılmış fırında yavaş yavaş üstü kızarana kadar pişirin.
Pişen mücverinizi
isterseniz sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırdığınız biber salçası ile
süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
çok hafif ve lezzetli görünüyor,ikramıda çok şık aklımda bu tarif :)
YanıtlaSilNefis görünüyor,eelrinize sağlık..Yoğurt çok yakışmış..
YanıtlaSilOf Off Off, bu ne güzel bir tarif...
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğu belli. Aynı zamanda da hafif görünüyor...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com