Ana içeriğe atla

BALKONDAKİ ÇİÇEKLERİMİZ...



Evimizin bir köşesini kaplayan büyükce bir çiçek topluluğu vardı ilk evlendiğim yıllarda... Uzun yıllarca da vardı ve büyük bir zevkle baktım onlara, büyümelerini seyrettim, yapraklarını tek tek sildim, üşenmeden suladım her zaman... Menekşelerim oldu zaman zaman renk renk çiçekler açan ya da arkadaşlarımda görüp, beğenip aldığım farklı renkte çiçekler... Vardır evlerinizde, çiçeksiz ev olmaz gibi gelir bana, herkesin sevdiği bir çiçek olmalı diye düşünürüm evlerinin bir yerinde...
Taşınırken bu çiçeklerimi dağıttım... Ve evde ne kadar çok yer kapladıklarını fark ettim... Evin bir bireyi olmuşlardı sanki...
Şimdi mevsimlik çiçeklerle balkonumu süslüyorum ve onların çiçeklerine bakarak mutlu oluyorum... Her sezon farklı bir çiçek yetiştirmeye çalışıyorum ki daha fazla çiçek tanımış olayım. Şimdi bunlar var balkonumda... Bu sene karışık diktim saksılara, seyretmesi daha güzel oldu, biz çok sevdik...
Evin içinde de farklı vazo çiçekleri, güllerim hediye gelir zaman zaman... Ya da durup dururken... Bazen de sevgili arkadaşlarım getirir... Ben kendim de alırım kendim için güller, insan kendi kendine çiçek alır mı demeyin, ben alıyorum... 
Güller kuruyunca da atmam, biriktiririm öyle, kuruları da hoşuma gider...
Hatırlarım... Annemin de çok çiçekleri vardı, hala var çok olmasa da ve o zamanlar çiçek yapmak ve çeşitlendirmek hüner sayılırdı. Özellikle de menekşelerin açmış olması önemliydi. Camların önünde küpe çiçekleri, sardunyalar olurdu. Anneannemlerin camı kaplayan mum çiçeği nasıl kokardı akşam vakti olunca, parfüm gibi, minik minik çiçekleri olurdu... Aslanağzını ilk defa büyükbabamdan duymuştum, bahçesinde renk renk ne güzeldi... Babamın köyünde de sardunyalar kırmızı kırmızı balkonları süslerdi yanlarında kocaman fesleğenlerle... Elimizi şöyle bir üstünde gezdirirdik mis gibi kokardı fesleğen, civircik derler ona da... Her fesleğen gördüğümüzde hala yaparız ve mis gibi koklarız...
Ne güzel, her biri ayrı güzel... 
Şimdi burada yani Cenevre'de çiçekler ayrı bir güzel, her yer renk renk çiçek, parklar, bahçeler, evlerin ve camların önü... Çeşit çeşit çiçek...
Düşününce anlıyorum ki çiçek yaşantımızın her döneminde var, farkına varsak da varmasak da... Çiçeksiz olmaz... Çiçekler hep olsun... 
Çiçekler hep olsun ki onlara baktıkca yüzümüz hep gülsün, içimiz huzur dolsun...






Yorumlar

  1. ne güzel anlatmışsın canım diline sağlık...tam da benim çiçeklere merak sardığım dönemde iyi geldi..:)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım çiçeklerine ,süperler..İçim açıldı..

    YanıtlaSil
  3. Bu ne renkli, ne sıcacık ne coşkulu bir yazı olmuş...
    Büyük bir keyifle okudum canım...
    Çiçekler muhteşem...
    Çiçek almayı çok severim ama nedense bana çiçek alan pek yoktur :))
    Ben de kendi kendime alıyorum senin gibi :)
    Sevgiler gönderiyorum canım sana sıcacık ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa