06 Eylül 2013

YOĞURTLU KURABİYE






Evde kurabiye varsa eğer çayla birlikte çok güzel oluyor. Her türlü kurabiye olabilir fark etmez ama biraz yumuşak olursa daha hoş oluyor.


İşte bu kurabiye de yumuşak bir kurabiye, cevizle birlikte daha da tatlanan bir lezzeti var.



Büyüklüğüne siz karar verin daha küçük ya da daha büyük yapabilirsiniz...


MALZEMELER


250 g tereyağ


1 su bardağı şeker


2 çay bardağı yoğurt


¾ çay bardağı sıvı yağ


2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı kurabiyelerin üstü için )


2 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


5 su bardağı un


Ve


Yeteri kadar ceviz



Cevizler hariç bütün malzemeleri karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu en son ve azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak.


Yumuşak hamurunuz hazır olduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın ama biraz mesafe olsun aralarında. Çünkü kabarıp biraz yayılıyorlar pişerken.


Hepsini tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını sürün ve her birinin üstüne ceviz yerleştirdikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.


Çayın yanına fazla soğumadan hemen servis yapabilirsiniz...


Güzel bir hafta sonu olsun herkese, gönlünüzce olsun herşey...


AFİYET OLSUN


 

6 yorum:

  1. canim ellerine saglik nefis görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  2. Ne de güzel gevrek olmuştur şimdi, ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyorlar tam çay kurabiyesi ,ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. kurabiyeler çayın yanında çayın yanına kurabiyeler ayrılmaz ikililer nede güzel cevizli cevizli olmuşlar eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ımmh leziz görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...