25 Temmuz 2013

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA





Limonunu biraz bol ilave ederseniz eğer çok hoş bir lezzet elde edebilirsiniz...

Sarımsaklı yoğurdunu da unutmamak gerekir...

Bakla genelde bahar aylarında bir kaç kez pişirdiğimiz bir lezzet aslında. Ama zamanında baklaların iç kısmını ayıklayıp dondurucuya atabilirsiniz. Böylece hem baklaların kullanılma zamanını uzatmış olursunuz hem de elinizin altında hemen bir şeyler yapabileceğiniz bir malzeme olur. Böylece zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz gibi enginarla da kullanarak lezzetli zeytinyağlılar yapabilirsiniz...

MALZEMELER

½ kg iç bakla

1 tane kuru soğan

2 tane domates

2 tane havuç

2 tane biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

Ve

1 tane limonun suyu

Ve

Sarımsaklı yoğurt

Dere otu

Soğanı, domatesleri, biberleri ve havuçları doğradıktan sonra zeytinyağı koyduğunuz tencereye ilave edin ve iç baklaları da tencereye koyun, tuzunu ve şekerini de ilave edip üstünü geçmeyecek kadar su ile birlikte pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Pişince üstüne limon suyunu ilave edin ve karıştırdıktan sonra dinlendirin.

Sarımsaklı yoğurt ve dere otu ile servise hazırdır...



AFİYET OLSUN



4 yorum:

  1. harika görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik yemekte resim de harika görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor eline sağlık:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Baklayı o kadar çok severim ki...
    Bu sene çok sık yaptım. Eşim sevmediği için tek başıma oturup hepsini yiyorum :))
    Dediğin gibi dondurucuya koymuştum biraz...
    Bayramda gelecek olan görümcelerime yapacağım...
    Bakalım gelin olarak tam not alacakmıyım:)
    Ellerine sağlık...Tarifi aynen uygulayacağım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...