Ana içeriğe atla

TAZE FASULYE SALATASI





Taze fasulyenin hep yemeğini yaparız, çok da severiz, özellikle de zeytinyağlısı en ideal yemektir bana göre... Yaz günleri için güzel bir yemektir, bir de pilav varsa tamamdır...
Zeytinyağlı yemeği güzel de salatası nasıl olur çok merak etmiştim...
Ve hiç de fena olmadı, çok hafif ve lezzetli bir salata çıktı ortaya...
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış taze fasulye
2 tane taze soğan
2 tane domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
2-3 sap taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane limon suyu
Soğanları, domatesleri ve yeşillikleri doğradıktan sonra fasulyenin üzerine ilave edin ve sarımsak, limon, zeytinyağ karışımından oluşan sosu da üzerine dökün, karıştırın ve servis tabağına alın.
 


AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık arkadaşım,fasulye sevilmezmi hiç..Her lezzeti ayrı güzel.Salatasıda süper oluyor..

    YanıtlaSil
  2. Salata kimliğindeki herşeye bayılırım. Fasulye salatasını denemedim ama aklımdaydı ne zamandır. İlk iş deneyeceğim canım...
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yeni bir salata tarifi gördüğüme sevindim :)
    Ellerine sağlık..

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim.Elinize sağlık.Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
    http://lezzettaneleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. izlenmektesiniz banada beklerim

    YanıtlaSil
  6. Bende sık sık yaparım,nefis olur nefis:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Olmuyor boyle! Yapabilen var yapamayan var! Insanin cani istiyor soyle serin serin. Belli ki lezzet yumagi. Neyse dondugumde isterim bundan ;) 201=201

    YanıtlaSil
  8. Bir Karadenizli olarak hiç duymamıştım bu tarifi,denemekte fayda var,mercii

    YanıtlaSil
  9. Cok guzel oldugundan eminim..guzel bir fikir verdin..bu aksam icin hazirlayacagim:)) ellerine saglik diyorum..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  10. Ramazan için güzel bir alternatif :)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa