Bol bol duaların edildiği, gönlümüzün ve vücudumuzun dinlendirildiği mübarek bir aydayız.
Herkesin gönlüne göre kurduğu iftar sofralarında tatlı bir
huzurla oruçlar çoktan açılmaya başlandı bile…
Dualarınızın kabul olduğu, gönlünüzce oruç tutup, ibadet edebileceğiniz güzel günler
dileklerimle…
Migren kelimesini ne söylemek ne de yazmak istemiyorum ama
ne yazık ki böyle bir problemim var ve uzun bir süredir onunla uğraşmaktayım… Uzun
süren ataklardan bir tanesini daha atlattım… Gözlerimi kapatmadan, başımı
tutmadan durabildiğim için şükür diyorum bu günlerde… Anlatmakla olmaz, çeken
bilir denir ya öyle işte… Bu nedenle Ramazan, oruç tutanlara özenerek geçer
benim için…
Hiç boş duramayan ben, hiç bir şey yapamam böyle zamanlarda… Her
şeyden elimi çekmek zorunda kalırım… Bunları anlatmak da hoşuma gitmez aslında…
Bu nedenle gec kaldım tabii bir şeyler yazmak için…Türkiye' ye geldiğimi bile daha yeni yeni anlamaya başladım...
Sağlıklı olmak gibisi yok...
Ve şimdi hafif bir tatlı ile hayırlı bir Ramazan diliyorum
herkese…
Güllaç ve Ramazan birbirini tamamlar bana göre, iftar
sofralarında hafif bir tatlı güzel olur…Yapımı da çok basit, güllaç paketlerinin üzerinde yazan tarifi uygularsanız eğer güzel bir tatlı yapmış olursunuz…
MALZEMELER
1 paket güllaç ( 10 adet güllaç yaprağı )
3 lt süt ( ben 2 lt kullandım )
3 su bardağı şeker ( ben 2 su bardağı kullandım )
Süslemek için çilek ( ya da arzunuza göre farklı meyveler )
Şeker miktarını azaltarak kullandım ama siz tatlı
seviyorsanız 3 bardak kullanabilirsiniz. Süt miktarını da azalttım. Bu
oranlarda hafif bir tatlı oldu…
Süt ve şekeri bir taşım kaynatın ve sonra ılıması için
bekleyin. Daha sonra her bir güllaç yaprağını sütle ıslatıp servis kabına
yerleştirin. Güllaç yaprakları bitince de kalan şekerli süt karışımını
güllaçların üstüne dökün. Çok fazla miktarda şekerli süt olacak ama
endişelenmeyin, yavaş yavaş güllaç yaprakları bu şekerli sütü çekecek.
İşte bu
kadar basit bir tatlı…
En basit haliyle böyle… Siz isterseniz gül suyu ilave
edebilirsiniz, üstüne ve ara katmanlarına ceviz ilave edebilirsiniz, nar
taneleri ile süsleyebilirsiniz… Her şey yakışır…
Bir de bu sefer bardakta hazırladım bir kaç tane, denemek
istedim, bardakta servis yapmak hoşuma gidiyor… bence oldu…
Dualarımızın kabul olduğu huzurlu ve sağlık dolu bir Ramazan
dileklerimle, ağzınızın tadı hiç bozulmasın…
AFİYET OLSUN
Hoşgeldiniz öncelikle ;) geçmiş olsun, hayatı çok olumsuz etkileyen bir rahatsızlık biliyorum. Ellerinize sağlık, güllaç muhteşem görünüyor kesinlikle ramazan ayının bir simgesi gibi. :)
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar, iyi tatiller ve sağlıklı günler diliyorum... sevgilerimle...
Hayırlı Ramazanlar sağlıklı günler olsun inşallah,çok geçmiş olsun .Nefis bir tarifle hoş geldiniz güllaç harika görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar..Ellerinize sağlık,güllaç ramazanın en lezzetli simgesi bence..]]
YanıtlaSilCnm çok güllaç çekti,akşama yapayım madem..
YanıtlaSilgüllüaç çok güzel görünüyor ellerine sağlık rahatsızlığın için çok üzüldüm çokçok geçmiş olsun sağlıklı günler diliyorum.
YanıtlaSilöncelikle çok geçmiş olsun herşeyin başı sağlık bir yeriniz ağrıdımı insanın canı hiçbirşey istemiyor o yüzden sağlıklı günler diliyorum size..
YanıtlaSilhemde hoşgeldiniz diyorum :)
ramazan deyince aklıma ilk güllaç gelir ve çok severim ..ellerinize sağlık..
hayırlı ramazanlar olsun. güllaç tam bir yaz tatlısı. ellerine sağlık.......
YanıtlaSilEllerine sağlık... Tabak da pek güzel... Bardakta yapmayı ben de deneyeceğim. Bayramda...
YanıtlaSilBloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/ Ellerinize sağlık:-)))))
ramazanın gülü güllaç,bu sene henüz yapmadım,en kısa zamanda yapmalıyım.eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilCanım migrenin nasıl zor birşey olduğunu çok iyi biliyorum. Dün bütün gün yattım ben de. Bugün biraz daha iyi gibi olmakla beraber, kafam vücudumun üstünde zor duruyor :)
YanıtlaSilSana da çok geçmiş olsun canım...
Bu arada güllaç muhteşem bir tatlı. Çok severim. Ellerine sağlık...
Sevgiler...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil