Çok güzel kokan
bir yaz yemeği... Lezzetli ve doyurucu...
Kışın dondurucudan
çıkarıp kullandığımız bezelyeyi yazın taze taze pazarlardan alıp kullanmak çok
hoşuma gider. Tazesinin tadı daha bir lezzetli gelir bana...
MALZEMELER1 kg bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane büyük kuru soğan
200 g kıyma
2 tane orta boy patates
2 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ ve ince
doğranmış soğanı tencereye alın ve soğanlar yumuşayınca kıymasını ilave edin.
Kıyma kavrulunca küp küp doğradığınız patates ve dilimlediğiniz havuçları da
ilave edin. Salçayla beraber karıştırarak biraz daha kavurun ve bezelyeleri de
ilave edin, tuzunu da kattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ile pişirmeye başlayın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Bu miktarlar
size az gelebilir çünkü ben genelde yağını, tuzunu ve kıymasını az kullanmaya çalışırım, aslında sebzeleri kıymasız yapmak tercihimdir bu nedenle siz isteğinize göre malzeme miktarlarını değiştirebilirsiniz...
Yanına pilavla
birlikte servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
BİZİM EVDE ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ YEMEK..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilLezzetli görünüyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilGuzel gorunuyor, elina saglik..!
YanıtlaSilDenemek isterdim ama, sonrasinda cikacak bulasigi goze alamayacagim :)))))))))
Protein açısından da oldukça zengin bezelye, bu yüzden çok tüketmeye çalışırım.
YanıtlaSilTarifindeki gibi bir yemek gerçekten hem lezzetli hem de etrafa yayılan kokusuyla, iyi ki bezelye diye bir sebze var dedirtiyor.
Ben salatasını da sıkça yaparım.
Bak bezelye dedin beni zayıf noktamdan vurdun :)
Ellerine sağlık canım...
Sevgilerimle...