30 Temmuz 2013

KIYMALI BEZELYE





Çok güzel kokan bir yaz yemeği...lezzetli ve doyurucu...


Kışın dondurucudan çıkarıp kullandığımız bezelyeyi yazın taze taze pazarlardan alıp kullanmak çok hoşuma gider. Tazesinin tadı daha bir lezzetli gelir bana...


MALZEMELER


1 kg bezelye


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 tane büyük kuru soğan


200 g kıyma


2 tane orta boy patates


2 tane havuç


2 yemek kaşığı salça


1 çay kaşığı tuz


Sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı tencereye alın ve soğanlar yumuşayınca kıymasını ilave edin. Kıyma kavrulunca küp küp doğradığınız patates ve dilimlediğiniz havuçları da ilave edin. Salçayla beraber karıştırarak biraz daha kavurun ve bezelyeleri de ilave edin, tuzunu da kattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ile pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.


Bu miktarlar size az gelebilir çünkü ben genelde yağını, tuzunu ve kıymasını az kullanmaya çalışırım, aslında sebzeleri kıymasız yapmak tercihimdir bu nedenle siz isteğinize göre malzeme miktarlarını değiştirebilirsiniz...


Yanına pilavla birlikte servis yapabilirsiniz...




AFİYET OLSUN



5 yorum:

  1. BİZİM EVDE ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ YEMEK..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  2. Lezzetli görünüyor, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Guzel gorunuyor, elina saglik..!
    Denemek isterdim ama, sonrasinda cikacak bulasigi goze alamayacagim :)))))))))

    YanıtlaSil
  5. Protein açısından da oldukça zengin bezelye, bu yüzden çok tüketmeye çalışırım.
    Tarifindeki gibi bir yemek gerçekten hem lezzetli hem de etrafa yayılan kokusuyla, iyi ki bezelye diye bir sebze var dedirtiyor.
    Ben salatasını da sıkça yaparım.
    Bak bezelye dedin beni zayıf noktamdan vurdun :)
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...