26 Haziran 2013

BİBER DOLMA





Yaz geldiğinde mutfaktan diğer odalara yayılarak bütün evi dolduran en güzel kokulardan biridir biber dolmasının kokusu…


Bana göre tabii, seviyoruz biz…


Bazen bir atıştırmalık bazen de ana yemek gibi...


Görüntüsünü de seviyorum, kırmızı ve yeşil yan yana..


Malzemelerinin miktarlarını ölçü ile vermek istemiyorum çünkü biber miktarına ve damak tadınıza göre değişebilir.


Öncelik pirinç tabii...



Ben pirinç miktarını ayarlarken her bir biber için avucumun içini ölçü olarak kullanıyorum. Avucumun orta kısmını tam doldurmadan pirinç miktarını ayarlayıp biber sayısına göre yeterli pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alıyorum. Üstüne kuru soğan rendeliyorum. Soğan biraz fazla olursa daha lezzetli oluyor sanırım. Sonra kuru üzüm, çam fıstığı, maydanoz, karabiber, kimyon, çok belli olmayacak bir oranda tarçın, tuz,bir miktar şeker ve zeytinyağ ilave ediyorum ve karıştırıyorum. Sevdiğiniz farklı lezzetleri de ilave edebilirsiniz...Her bir biberin içine bu karışımdan dolduruyorum ama fazla olmamasına dikkat ediyorum. Eğer çok olursa pirinçler pişince şiştiği için dışarıya taşabiliyor...Sonra üstlerini domates dilimleri ile kapatıyorum. Tencereye diziyorum, üstlerine çok az zeytinyağı gezdirip su ilave ediyorum. Su miktarını biberlerin üstüne çıkmayacak şekilde ayarlıyorum ve kısık ateşte pişiriyorum.




AFİYET OLSUN 



6 yorum:

  1. güzel görünüyor ellerine sağlık iki tane aldım.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim yemek biber dolması hem etli hem zeytinyağlısı yazında nede güzel gider ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. Nefis görünüyor.Bu akşam bizdede dolma var pişti olduk :)) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Gercektende biber dolmasinin guzel kokusuna bende bayilirim..pirinc olcunuz cok iyiymis ben ne zaman yapsam kiymalisini-kiymasi cok gelir biraz bogar..bundan sonra sizin tarifi uygulayacagim..elinize saglik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...