Ana içeriğe atla

BİBER DOLMA




Yaz geldiğinde mutfaktan diğer odalara yayılarak bütün evi dolduran en güzel kokulardan biridir biber dolmasının kokusu…
Bana göre tabii, seviyoruz biz…
Bazen bir atıştırmalık bazen de ana yemek gibi...
Görüntüsünü de seviyorum, kırmızı ve yeşil yan yana..
Malzemelerinin miktarlarını ölçü ile vermek istemiyorum çünkü biber miktarına ve damak tadınıza göre değişebilir.
Öncelik pirinç tabii...

Ben pirinç miktarını ayarlarken her bir biber için avucumun içini ölçü olarak kullanıyorum. Avucumun orta kısmını tam doldurmadan pirinç miktarını ayarlayıp biber sayısına göre yeterli pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alıyorum. Üstüne kuru soğan rendeliyorum. Soğan biraz fazla olursa daha lezzetli oluyor sanırım. Sonra kuru üzüm, çam fıstığı, maydanoz, karabiber, kimyon, çok belli olmayacak bir oranda tarçın, tuz,bir miktar şeker ve zeytinyağ ilave ediyorum ve karıştırıyorum. Sevdiğiniz farklı lezzetleri de ilave edebilirsiniz... Her bir biberin içine bu karışımdan dolduruyorum ama fazla olmamasına dikkat ediyorum. Eğer çok olursa pirinçler pişince şiştiği için dışarıya taşabiliyor... Sonra üstlerini domates dilimleri ile kapatıyorum. Tencereye diziyorum, üstlerine çok az zeytinyağı gezdirip su ilave ediyorum. Su miktarını biberlerin üstüne çıkmayacak şekilde ayarlıyorum ve kısık ateşte pişiriyorum.




AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. güzel görünüyor ellerine sağlık iki tane aldım.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim yemek biber dolması hem etli hem zeytinyağlısı yazında nede güzel gider ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. Nefis görünüyor.Bu akşam bizdede dolma var pişti olduk :)) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Gercektende biber dolmasinin guzel kokusuna bende bayilirim..pirinc olcunuz cok iyiymis ben ne zaman yapsam kiymalisini-kiymasi cok gelir biraz bogar..bundan sonra sizin tarifi uygulayacagim..elinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa