Ana içeriğe atla

BASİT KEK





Gerçekten çok basit bir kek, hemen yapın ve afiyetle yiyin...
Malzemeler her an evde olan malzemeler...
Siz isterseniz farklı lezzetler de ilave edebilirsiniz içine ama sade kek sevenler için böylesi daha iyi. Kakao sevmeyenler ilave etmeyebilir. Ben de aslında kakaosuz severim ama çocuklara yapınca sevdikleri için ilave ettim. Yumuşak bir kek...

MALZEMELER
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı kakao
Kakao hariç bütün malzemeleri önce şeker ve yumurta olmak üzere karıştırın. Bu sade karışımdan 2 su bardağı ayırın. Bu miktarı kendi isteğinize göre de ayarlayabilirsiniz, daha az da olabilir, daha fazla da... Kakaolu kısmını daha fazla isterseniz daha çok ayırmanız gerekir. Yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza önce sade karışımı sonra da kakaolu karışımı dökün. Tam tersini de yapabilirsiniz. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Eğer isterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. böyle ortaya kakaoyu tutturamıyorum tek bir noktadan mı döküyorsunuz tek bir noktadan daire çizerek yuvarlak kalıp için ....benim kakaolar keke karışıyor nedense :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade kısmı ilk önce döküp, üstüne kakaolu kısmı döküyorum ve hiç karıştırmadan öylece pişiriyorum ve böyle oluyor. Diğer uyguladığım bir yöntem de; sade karışımı ikiye ayırıyorum, önce sade sonra kakaolu ve en üste de geri kalan sade karışımı döküyorum ve yine karıştırmadan pişiriyorum. Aslında önemli bir püf noktası yok...şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

      Sil
  2. Sade kek de bir başka güzel :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Miss gibi anne keki, gözleri doluyor insanın...

    YanıtlaSil
  4. Mis mis....
    Yanına da çay oldumu tamam :)
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. harika gözüküyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. keke asla hayır diyemem ..nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa