Tatlı, tuzlu
karışık kurabiyeler ama pastane kurabiyesinden bahsediyorum. Şöyle içeri
girince mis gibi vanilya, fırından yeni çıkmış kurabiye ve poğaça kokusu olan
pastaneleri diyorum...
Çok hoşuma gider,
değişik şekillerde, değişik tatlarda... Çayın yanına güzel gider...
Bir de un
kurabiyesi vardır ki pastanelerde satılan, en çok da bu lezzeti severim. Ağzınıza
alınca dağılan bembeyaz un kurabiyeleri... En çok da bunlar yakışır çayın
yanına. Mideme de dokunur aslında, sonrasında bir yanma olur hep ama olsun yine
de yerim birkaç tane...
Bu nedenle de hep
bir un kurabiyesi tarifi arayışım vardır pastanedekilere benzeyen. Bir heves
yaparım ama olmaz onlar gibi, var demek ki bir sırları...
Yaptığım bu un
kurabiyesi fena olmadı ama yine yakalayamadım o lezzeti...
MALZEMELER250 g tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Ve
Üstüne dökmek için yeteri miktarda pudra şekeri
Un hariç bütün malzemeleri
bir kaba koyun ve unu azar azar ilave ederek çok sert olmayan, şekil alabilen
kıvamda bir hamur elde edin. Sonra yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serilmiş
tepsiye dizin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Renklerinin beyaz
kalmasına dikkat edin.
Yuvarlak şekil
vermek zorunda değilsiniz, farklı şekiller de olabilir...
İçine konulan yağ
miktarı diğer kurabiyelerde olduğu gibi bunda da beni rahatsız eden bir durum
ama yaklaşık 40 tane kurabiye çıktığını ve günde bir-iki tane yiyerek uzun
sürede tükettiğimizi düşünürsek zararını biraz azaltmış oluruz...
Fırından çıkarıp
soğuttuktan sonra üstüne pudra şekeri de dökerek hem lezzet vermiş olursunuz hem de güzel bir görünüm...
AFİYET OLSUN
bayılırım
YanıtlaSilkurtarıcı bir kurabiyedir
ellerine sağlık
Çok teşekkür ederim, gerçekten öyle...
SilEskiden çok yapardık annemle ama çooook uzun zamandır yapmamıştım. Bir ara ben de deneyim.
YanıtlaSilMutlaka deneyin, şimdiden afiyet olsun...
SilÇok teşekkürler...
Çok severim ,harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Siltereyağ olursa tamam güzel olur ama margarin sevmiyorum ben un kurabiyesin de sizde tereyağda yapmışsınız on numara olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSil:))
SilÇok teşekkür ederim...
çok severim...
YanıtlaSilhar,ka görünüyor...
ellerinize sağlık :)
Cok severim ben onuuuu yaaaaaa!
YanıtlaSilBu arada, Efe, sekerparene bayilmis, tarifini blogunda goremedim....
En kisa surede bekliyorum....
Adinida soyle diyor. " sekerfaren"
Sevgiler
Bundan sonraki tarif şekerpare olsun o zaman, seve seve...beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun Efe ye...
SilPastanelerde o yağı eritip suyunu aldıklarını duymuştum birde onlar çok kötü yağlarla yapıyorlar ya ama lezzetli olyor işte:)Hani köftecilerde vita yağıyla kızartırlae ya,çok lezzetli olur ama inanılmazda zararlı:)O hesap:)
YanıtlaSilAy ne çok uzattım
canım ellerine sağlık,eminim nefis olduklarına:)
Çok doğru, bu konu hakkında konuşulacak çok şey var...
SilÇok teşekkür ederim...
:))
YanıtlaSilYeryüzünde çözülemeyen sırlar listesin üst taraflarda yer alan önemli bir konu.
Pastanedeki bazı şeyler neden evde yapılamaz... Bu konulardan biri...
Diğeri de, kadınların davranışlarının ardında yatan sebepler...
Henüz bunlar çözülemedi:))))
Eminim evde yapılmış un kurabiyesi daha güzel olmuştur canım...
ellerine sağlık...
Sevgiler...
Ne kadar doğru söyledin sevgili Heyyfi :))
SilKadınların davranışları hakkında sana katılıyorum...
Çok teşekkür ederim, mutluluklar...
Eline sağlık nefis olmuş:)sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
SilÇok teşekkür ederim...
YanıtlaSilcanım,sanayide sanayi için uygun margarin kullanılır (kuru pasta atöliyem vardı),ne yazık ki 5kg. paketlerde satılıyor ,şimdi yaptığım kuru pastalarım aynı olmuyor .Tuzlular için ustam -markası,tatlılar için biskin-margarin.Aslında yabancı bir blogda gördüm biskin margarini 250 gr.paketlerde ,bizim ülkede talep olmadığı için küçük yapmıyorlarmış -öyleydi cevapları .Napalım,tereyağı ile yetinmek zorunda kalmamız lazım .
YanıtlaSilEn iyisi tereyağ bence de, olduğu kadar...
YanıtlaSilBilgi için çok çok teşekkürler, mutlu günler diliyorum...
Siteniz çok güzel bende saglikliyemekler.net isminde blog açtım kendi çapımda birşeyler paylaşıyorum. Takipçim olursanız sevinirim...
YanıtlaSilNiye beyenmediniz? Çok güzel gözüküyorlar. En azından kendi yaptığınız şey sağlıklı ondan eminsiniz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil