Sevmeyenler de bir kere denemeli derim...
Yağlı kağıdın
ortasına dilimlenmiş somonları yerleştirin. Üstüne minik domates, kabak ve patlıcan
dilimlerini ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, çok az tuz, kekik, köri, kişniş ve
damak zevkinize uyan diğer baharatları da ilave edin. Yağlı kağıdın kenarlarında
kalan fazlalıkları kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ısıtılmış
fırında 20-25 dk pişirin.
İsterseniz bu baharatları
ve zeytinyağını fırından çıkardıktan sonra da ilave edebilirsiniz.
Sevdiğiniz
farklı sebzeleri de deneyebilirsiniz. Bu sefer yaptığımda patlıcan yoktu ama patlıcanlı yapmanızı tavsiye ederim
çünkü patlıcanlar çok yumuşak ve çok lezzetli oluyor...
Ayrıca her bir somon
dilimini teker teker yağlı kağıtlara sararak da pişirebilirsiniz, böylece farklı
bir sunumla misafirlerinize ikram etmiş
olursunuz...
AFİYET OLSUN
Çok pratikmiş canım. Mutlaka yapacağım. Pratik tarifleri çok seviyorum.
YanıtlaSilAyrıca somonuda çok çok severim...
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Balığın her türlüsünü severim eline sağlık nefis olmuş:))sevgiler
YanıtlaSilÇok sağlıklı ve pratik görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilSomon yemeklerine bayılıyorum. Nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSil