Ana içeriğe atla

KUŞKONMAZ SALATASI



Bu mevsim kuşkonmaz mevsimi. Her yerde demetler halinde kuşkonmazlar satılıyor, yeşil olanı da var, beyaz olanı da... Uzun bir sebze olduğu için hemen yanına pişirmek için uygun büyüklükte pişirme kaplarını da satışa çıkarıyorlar kuşkonmazlarla birlikte, bir de soyma aparatları... Hangi sebzenin mevsimi gelirse beraberinde o sebzeye ait araç gereçlerin de yanlarında yer alması bir satış politikası elbette ama aynı zamanda kolaylık...
Kuşkonmaz Türkiye’de de yetişiyor ama gereken değeri verilmiyor. Çok faydalı bir sebze... Enginar için de aynı şeyi söyleyebilirim, son yıllarda değeri artan bir sebze enginar da, halbuki ülkemizde rahatlıkla yetişen sebzelerden. Umarım zamanla kuşkonmaz da hak ettiği değerini bulur. 
Mevsimi değilse de raflarda konserve olarak ya da dondurulmuş ürünler bölümünde rahatca bulunabilen bir sebze. Çok kullanılıyor yabancılar tarafından, salatalarda, et yemeklerinin yanında garnitür olarak...
Basit bir salata tarifi vermek istiyorum;
Kuşkonmazların kalın kabuklarını soyun, lifli kabukları olduğu için yerken sorun çıkarabilirler. Sonra  kuşkonmazları haşlayın, 10 dk yeterli, buharda haşlayabilirseniz daha iyi oluyor. Haşlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Salatanın sosunu da zeytinyağı, limon, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile hazırlayın, servis tabağına dizdiğiniz haşlanmış kuşkonmazların üstüne gezdirin.
Kısa bir zamanda güzel bir lezzet hazırlayabilir, her yemeğin yanına kullanabilirsiniz...





AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Kuşkonmazı ben de çok seviyorum ve doğadan toplamaya çalışıyorum. Bunlar kadar kalın olmuyorlar tabi yabanileri. Ama marketlerde de çok pahalıya satılıyor. O sebeple zengin yiyeceği gibi görünüyor biraz. Daha uygun fiyatlara satılabilecek bir ot aslında.
    Böyle soslu salata olarak hiç denemedim. Ama çok yakışacaktır eminim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. DEDİĞİN GİBİ TAM MEVSİMİ BOL BOL YEMEK LAZIM,ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAGLIMKKK TATLIM BANADA BEKLRIM .

    YanıtlaSil
  4. Bencede haklısın keske gereken degeri görse cok yararlı bir sebze ellerine saglık canım....

    YanıtlaSil
  5. Bunu hep duyarım ama hiç yemedim nefis birşey duruyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle çok doğru. Çok fazla tüketilmiyor. Aslında çok da faydalıdır kuşkonmaz. Her sebzede olduğu gibi :))
    Ben çok seviyorum ekşili ekşili süper oluyor. Ellerine sağlık canım,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. O kadar çok severim ki. Özellikle etlerin yanında bayılıyorum bu güzel sebzeyi yemeye.
    Gerçi evde hiç yapmadım. Salata olarak ilgimi çekti. Mutlaka ben de yapacağım canım. Dediğin çok doğru. Böyle güzel sebzeye yeterli önemi vermiyoruz. Bu durumda siz yemek bloğu yazarları gerçekten bizleri çok güzel yönlendiriyorsunuz. Sizlerden çok şey öğreniyorum.

    Sevgiler gönderiyorum canım...

    YanıtlaSil
  8. Çok severim ve tam zamanıyken alıp bol bol yemeli..
    Ellerine sğalık canım:)

    YanıtlaSil
  9. Yaz kis buldukca kullandigim bir sebze..hemde saglikli ve kolay yapimli..ellerine saglik diyorum..

    YanıtlaSil
  10. Buldıukça yapıyorum,harika fikir.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. kuşkonmazı çok severim ama kendim hiç yapmadım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa