Bu mevsim kuşkonmaz
mevsimi. Her yerde demetler halinde kuşkonmazlar satılıyor, yeşil olanı da var,
beyaz olanı da... Uzun bir sebze olduğu için hemen yanına pişirmek için uygun
büyüklükte pişirme kaplarını da satışa çıkarıyorlar kuşkonmazlarla birlikte,
bir de soyma aparatları... Hangi sebzenin mevsimi gelirse beraberinde o sebzeye
ait araç gereçlerin de yanlarında yer alması bir satış politikası elbette ama
aynı zamanda kolaylık...
Kuşkonmaz Türkiye’de
de yetişiyor ama gereken değeri verilmiyor. Çok faydalı bir sebze... Enginar
için de aynı şeyi söyleyebilirim, son yıllarda değeri artan bir sebze enginar
da, halbuki ülkemizde rahatlıkla yetişen sebzelerden. Umarım zamanla kuşkonmaz
da hak ettiği değerini bulur.
Mevsimi değilse
de raflarda konserve olarak ya da dondurulmuş ürünler bölümünde rahatca
bulunabilen bir sebze. Çok kullanılıyor yabancılar tarafından, salatalarda, et
yemeklerinin yanında garnitür olarak...
Basit bir salata tarifi vermek istiyorum;
Kuşkonmazların kalın kabuklarını soyun, lifli kabukları olduğu için yerken sorun çıkarabilirler. Sonra kuşkonmazları haşlayın, 10 dk yeterli, buharda haşlayabilirseniz daha iyi oluyor. Haşlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Basit bir salata tarifi vermek istiyorum;
Kuşkonmazların kalın kabuklarını soyun, lifli kabukları olduğu için yerken sorun çıkarabilirler. Sonra kuşkonmazları haşlayın, 10 dk yeterli, buharda haşlayabilirseniz daha iyi oluyor. Haşlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Salatanın sosunu
da zeytinyağı, limon, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile hazırlayın, servis tabağına
dizdiğiniz haşlanmış kuşkonmazların üstüne gezdirin.
Kısa bir zamanda
güzel bir lezzet hazırlayabilir, her yemeğin yanına kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Kuşkonmazı ben de çok seviyorum ve doğadan toplamaya çalışıyorum. Bunlar kadar kalın olmuyorlar tabi yabanileri. Ama marketlerde de çok pahalıya satılıyor. O sebeple zengin yiyeceği gibi görünüyor biraz. Daha uygun fiyatlara satılabilecek bir ot aslında.
YanıtlaSilBöyle soslu salata olarak hiç denemedim. Ama çok yakışacaktır eminim. Ellerinize sağlık.
DEDİĞİN GİBİ TAM MEVSİMİ BOL BOL YEMEK LAZIM,ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIMKKK TATLIM BANADA BEKLRIM .
YanıtlaSilBencede haklısın keske gereken degeri görse cok yararlı bir sebze ellerine saglık canım....
YanıtlaSilBunu hep duyarım ama hiç yemedim nefis birşey duruyor eline sağlık canım
YanıtlaSilKesinlikle çok doğru. Çok fazla tüketilmiyor. Aslında çok da faydalıdır kuşkonmaz. Her sebzede olduğu gibi :))
YanıtlaSilBen çok seviyorum ekşili ekşili süper oluyor. Ellerine sağlık canım,
Sevgiler...
O kadar çok severim ki. Özellikle etlerin yanında bayılıyorum bu güzel sebzeyi yemeye.
YanıtlaSilGerçi evde hiç yapmadım. Salata olarak ilgimi çekti. Mutlaka ben de yapacağım canım. Dediğin çok doğru. Böyle güzel sebzeye yeterli önemi vermiyoruz. Bu durumda siz yemek bloğu yazarları gerçekten bizleri çok güzel yönlendiriyorsunuz. Sizlerden çok şey öğreniyorum.
Sevgiler gönderiyorum canım...
Çok severim ve tam zamanıyken alıp bol bol yemeli..
YanıtlaSilEllerine sğalık canım:)
Yaz kis buldukca kullandigim bir sebze..hemde saglikli ve kolay yapimli..ellerine saglik diyorum..
YanıtlaSilBuldıukça yapıyorum,harika fikir.Elinize sağlık.
YanıtlaSilkuşkonmazı çok severim ama kendim hiç yapmadım
YanıtlaSil